Skip to main content

BETUL-BETUL COOL


ahha . . ada orang ajak saya memancing harini !! tapi  . . .saya tak boleh ikut la sebab dia jauh hmmm. . .. bila cerita pasal memancing ni ,saya memang minat memancing jugak, dan saya pun peminat pemancing jugak..eh..berapa banyak jugak da. . . hahaha

awak..oo..awak ..kenapakah saya suka dan minat pemancing ni ? aaa...pastinya awak nak tau kan ? meh saya tunjukan ciri - ciri kaki pancing yg membuatkan saya minat sangat kat dia  ...adeh..kantoi la lepas ni hee

awak . . .dalam katogeri hobi orang lelaki ni,ada berbagai-bagai jenis hobi diaorang kan ..contohnya kaki rempit a.k.a .race , kaki pancing, kaki movie,kaki bola ,kaki snooker ,kaki siber ,kaki jamming ,kaki club ,kaki lepak, kaki skod ..eh.. ada macam-macamlah kaki yg diaorang minat ,letih jari saya nak menaip ni ! aduh ..awak fikir lah kaki apa lagi yg awak tau ye . . .

tapi paling cool dan paling penyabar ialah kaki pancing ni lah hehe ,sebab apa ? aaa sebabnya dia orang buat satu benda yg tidak pasti ..tapi diaorang masih tetap cool , tenang , sambil termenung ,melihat air sungai ,air laut,air kolam dan mereka tak sedikit pun mengaku kalah walaupun 3 jam memancing tapi tak dapat ikan ! hahaha hebat tak !!!? yesss...hebat bukan . .  biarlah letih tangan tu memegang joran , biar kaki digigit nyamok nakal , biar sejuk ditiup angin mengoda, ye ! mereka tetap bersabar dan terus bersabar!
ciss . .


kalau kaki video games pergi memancing ,mau 5 minit dia dah balik,sebab dok bosan menunggu sebabnya kalau di video game tu 5 minit dah pastinya  naik 10 level dah kot? hahaha.. balik bang..balik jekkk . . . main games kat rumah lagi best ..hehehe nyamok pun tak gigit kaki abang tu hehehehe

dan sesungguhnya saya respek kaki pancing yg bijak pandai tu juga disebabkan sambil memancing dia boleh gak guna masa terluang tu dengan  , main games , berfacebook ,berwechat , ber itu . .berini .. hahaha dan pada bro yg dah kawin tu..aaaa..jangan pulak buat alasan memancing tu sebagai peluang untuk berchatting dengan skandal ok,kang kantoi kang bang hehehe ..saya cakap je  . . .

oklah..kang tak memasal saya pulak yg kena pancing kat sini huhu ,seram deh !! so dengan rasa rendah dirinya saya minta izin berhenti disini dulu , pada kaki pancing tu ,kalau tak dapat ikan disungai ,meh kita pancing ikan diakuarium ,oktak idea  ni ??? heeee . . . acah je :p



ala . . .anak ikan jek. . .hmm

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx