Skip to main content

BUKAN TAK PANDAI

hai awak
memang cakap je pukul 1 nak tidur ,tapi bukan boleh tidur pun mata ni,langsung tak ada tanda-tanda yg saya ni mengantuk. nape tah! hmmm . . .

sekarang dah pukul 1 45 am,dah pagi pun,bukannya malam lagi. layan kawan-kawan di facebook buat saya lupa yg saya sedang bersedih ! kawan-kawan saya memang kaki borak kot ,sebab tu saya sikit terhibur malam ni ,tengs bro jimy,cik anis azhari dan yg lelain tu !

harini saya tak nak cakap panjang lebar sebab harini hati saya sudah terusik ,tapi disebab kan kematangan saya dalam hal remah temeh ni,maka saya abaikannya..ye !! saya abaikan semua nya dan yang pasti saya takkan merayu pada hak milik orang lagi !! cukup-cukup sudah...*tipah tertipu*

ada beberapa tanda yg saya nak kongsikan disini pasal orang yg bodoh :

1 - orang yg paling bodoh dalam kehidupannya ialah orang yg tak reti bersyukur pada apa yg dia ada !misalnya dia ada awek tapi dia masih nak cari kasih sayang dari awek yg lain , tah-tah belum tentu awek yg baru tu kompem sayang kat dia ! dan dalam masa yg sama dia telah melukakan hati awek pertama yg betul-betul serious sayang kat dia ! haish..punya la bodoh mamat ni kan ! hurm . .tah laaa. . .

2 - orang yg paling bodoh dalam cintanya ialah perempuan yg gila harta ,tengok orang berharta sikit je dia dah jatuh cinta , tengok orang kerja best sikit je dia dah tergolek jatuh dari cinta! tah-tah yg dia pandang tu belum tentu harta si mamat yg dia feel gila tu! kot si mamat tu hanya draber datuk yg siang malam lepak rumah besar,siang malam drive kereta besar, pakai smart,tah-tah semua tu hanya pinjam bukan hak milik kekal !! ala baik cari mamat yg hanya pakai baju bundle jek,paling koman pun,pakaian dia branded gak kan hehe

3 - orang yg sangat bodoh dalam dunia ialah orang yg tak reti ucap terima kasih kat orang yg dah bantu dia. yg dah berkorban masa dan tenaga untuk dia. bila dah senang dia lupakan semua orang yg disisinya masa dia susah dulu,masa dia derita dulu, adeh...mahluk jenis apekah orang macam nikan . . . mohonlah anak cucu kita tak macam tu hidupnya kan awak kan . . . emmm *berangan!kawen pun tak lagi !! heee ~

awak . . .
kalau saya nak tunjuk perangai orang bodoh di dunia ni,mau tak cukup satu malam saya menaipnya ,so cukup la 3 orang yg memang sangat kebodohan itu yang dapat saya pamirkan disini ,apa yg saya nak sampaikan ...biarlah kita nampak bodoh ,janganlah kita tunjuk pandai dan dalam masa yg sama terselah kebodohan kita tu . .saya cakap jek ea...

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx