Skip to main content

DIDUGA LAGI

Hai awak . . . bila jiwa dah tenang macam ni ,kadang - kadang kita diuji dengan ujian yg hanya melepasi minda jekan. hidup tiada dugaan tu bagai pokok yg tumbuh tapi tiada berdaun  atau pun bunga sudah pasti tidak kan menghasilkan apa-apa buah maupun benih .

harini masuk hari ke empat saya tak dapat masuk facebook saya tu . ingat nak chatting dengan kawan-kawan disana tapi rupanya masih di pegang oleh* seseorang yg sangat memarahi saya* barangkali hanya sebab saya kata dia lelaki tak jadi !! heee . . . dia memang la perempuan normal ,semuanya cukup ! cuma kata-katanya sangat kasar ! nampak sangat garang ! tapi sebenarnya dia sangat perihatin ! kalau tak caya tanya bf dia hehe ..eh dia ada bf ke??? ulala.. saya tengah menyiasat la ni ok !

sebelum ni kami memang berkongsi akaun tersebut ,tapi tak lah sampai saya di dera sedemikian rupa ! aduh .. saya rindu gila kat kawan-kawan saya disana tu! emmm . . . kejamnya dia kan ! bila saya call dia ,awak tau apakah jawapan yg dia bagi kat saya ???

*gua tak mau tengok lu nangis lagi beb ! lu nikan bila on line facebook je nak touching ! bila online jek lu nak sedih ! so semua yg gua buat ni untuk kebaikan lu jugak ! gua nak hidup lu happy boh ,bukannya menangis macam orang mati laki !!*

 piungg...piungg.. berdesing telinga saya tau hee ..suara dia memang kasar dah tu ayat dia pun agak kasar ,tapi untuk tidak mengasarkan lagi keadaan saya cakap kat dia . . .

*lu nak guna ,lu guna ok,tapi jangan sampai lu ganggu kawan-kawan wa dalam inbox tu ! tu kawan wa ok,bukan kawan lu !! *

awak oo awak,awak tau apa dia cakap?

*ek eleh... beb ,semua kawan baik lu,gua dah block !! hahaha* adeh..melampau kan dia tu ? tapi saya percaya dia takkan buat benda yg menimbulkan marah saya sebab dia tau saya sayang sangat kat dia dan dia pun sayang saya juga . . .  hehehe kalau saya balik nanti siaplah saya kerjakan budak tu a.k.a pahlawan tak menjadi heheheh..opsss ...

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx