Skip to main content

HMMM . . . ENTAHLAH

hai awak
semua dah berakhir kan,alhamdulillah.baru  tadi adik saya ada call dia beritahu yg epool nak ambil fb dan blog saya ni, hehe what to say ? kalau nak delete pun delete la semua nya . . . saya dah tak rasa ini semua perlu ! saya sedang berusaha untuk satu kehidupan yg baru , yg tak mengganggu kehidupan orang lain di luar sana tu!

malam ni jek adik saya dah ambil fb saya tu ! entah apa yg dia kerjakan saya pun tak tau la,ni saya baru guna fb kawan saya tengok-tengok dia dah deaktifkan fb tu ! hmmm . . marah sungguh dia kat saya kan .dah la tukar passwrd,lepastu deaktif pulak jawapnya memang sah - sah saya tak dapat buat apa-apa lagi ,emm pasrah jelah . . .

tapi apa yg saya tau,adik saya tu memang kepala angin,dia tak akan ber puas hati dengan sesapa aje yg suka menyakitkan hati dia,tak macam saya ni,sikit-sikt maafkan ,sikit-sikt takpe laaa..sikit-sikti its ok .. sikit-sikit no pblems. sebab pada saya apa guna marah kat seseorang tu,kalau dah memang itulah perangai dia ? hehehe nak bunuh pun ,memang tak boleh ubah punya melainkan dia sendiri ubah perangai dia ,

maka berubahlah menjadi lebih baik ye awak . . .! awak . .saya jarang naik angin kat kawan-kawan tau sebab  saya lebih suka cool je memanjang walaupun cool saya tu sebenarnya adalah HOT !! hehe

untuk adik saya yg memang garang tu,saya nak beri pesanan sikit ,jangan suka marah kat orang yg kita tak kenal siapakah dia,sebab tak de gunanya  . . .dapat dosa lagi adalah ! so..biarlah orang baling taik kat kita,kita janganlah sesekali baling taik balik,apa salahnya kita baling batu pulak kat dia,baru dia tau camana sakitnya kena batu tu nanti hahaha.. rilex beb!! wa tunggu dan lihat je apa yg korang rancang nak buat kat harta benda wa ni  . . .heee ~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx