Skip to main content

KINI DAH TAHUKAN

good morning dear . . have a great day today !!! alhamdulillah  . . .  you can see your mom , your dad and all the world when you open your eyes . . . . lol . .  what the ekk ...

saya speaking london gitu . mungkin sebab pagi ni sarapan roti disapu butter dan salad kobis tu kot hehehe ah ..abaikan je lah pasal sarapan saya tu ! apa yg perlu awak tau kan , mama cakap saya dah gemok !!! aduhhai . . . .

harini mood online saya macam ok sikit la, tapi di sebabkan pepagi ni takde apa yg perlu di kecohkan hehe,so lebih baik saya meroyan jap disini ! yes idea oo idea come to mama please ...hahaha..*sengal !!

awak . . minggu ni banyak artikel yg saya baca di facebook tu ,yg menyentuh pasal kesan - kesan pada orang tua apa bila anak-anak dibawah jagaannya keluar dating atau  keluar jenjalan bersama insan yg bukan muhram !!

ye awak . .sedang kan pekara ni sudah menjadi salah satu budaya orang muda sekarang ni ! kerana aktiviti keluar tu kita orang panggil '' lepak time'' kan awak kan ..masa tu tak kiralah keluar bersama kekasih ke..keluar bersama teman sekolah ke, dengan kawan satu kerja ke, kawan satu kampung ke atau bersama kawan siber !!

memang niat kita ( para orang muda  ni ) hanya untuk relitention je kan awak..rupanya awak tau kah ?? hasil dari enjoyed kita dengan orang luar ( bukan muhram ) tu rupanya kedua ibu bapa kita yg menanggung dosa - dosanya . . .ohh tidak . . . .

patut lah selama ni mama saya tidak benarkan kami ( anak-anak mama ) berjumpa dengan lelaki yg bukan muhram  , keluar dengan kawan - kawan sejenis tak pe *kata mama  . . . .

awak . . . . sanggupkah awak menambah dosa kedua orang tua awak tu ??? buat masa ni saya tak sanggup , sebab pada saya biar saya menanggung beban nya asal kedua orang tua saya bebas dari dosa-dosa saya  .


mama . . . .ayah . .  maafkan  i . . .   untuk tiap kesalahan yg sebelum ni yg i penah buat dibelakang you alls. . sama ada dengan sengaja or tidak sengaja  . . ..ya Allah . . .  sesungguhnya aku hambaMu yg lemah . .maafkan ku . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx