Skip to main content

MALAM INI 15 OGOS


malam jumaat
letih ..lemah . .lesu.. tapi happy sebab dah sampai rumah dengan selamat , family semua masih dok menuntun cerita hantu ..apakah? malam-malam jumaat ni menuntun cerita hantu? hebat sungguh heee...

naluri  yang semakin berubah ni ,saya kuatkan juga untuk melemparkan sebuah senyuman buat mereka dirumah..assalammualaikum.. akak dah balik,takde orang yg nak peluk ke ?? haaa.. ofcos adik saya yg kecil tu datang berlari memeluk saya dengan kuat ! akak kenapa balik lambat sangat .dah malam ni,mama dan ayah semua risau .. aaa..tengok dia dah berleter .. hehehe.. saya hanya senyum sengih dan mencium dahi dan pipinya dengan mesra... kan akak dah balik ni..saya jawap perlahan .

mama ,ayah dan adik  yg saya panggil lelaki tak jadi tu hanya melihat aku dari jauh. nenek apa khabar ? u pergi ke rumah madam ? mama tiba-tiba menyoal . ye ,nenek sihat alhamdulillah ,pergi semalam orang ada pergi rumah madam ,tidur sana 1 malam . ..saya jawap sambil duduk disebelah mama dan ayah .

letih la ma . . . sambil saya baring atas riba mama . mama diam ..emmm dah la tu pergi lah mandi dulu..berapa jam dah u kat dalam kereta tu ... mama bersungut ~.heee..saya hanya  sengih macam orang tak reti bahasa pun ada.  sambil saya pejamkan mata rapat-rapat  tapi bukannya  tidur ...ma.. i nak study lagi boleh ? i dah fikir masak-masak . . . i nak sambung belajar ...i nak fukos masa depan i dengan lebih baik lagi. i nak masa depan i terjamin dan i nak tolong mama dan family kita satu hari nanti .. hmm.. why not ? mama jawap selamba..tapi u betul-betul kenak belajar ni,jangan nanti u buat hal macam yg u dah buat masa u belajar lepas SPM dulu tu ..

ye ma.. i dah ambil keputusan .. ilmu lebih penting ,kalau kita tak kaya tapi kita pandai,akan datang hidup kita pasti senang..lainlah kalau kita kaya raya tapi akal kita pendek,harta setinggi gunung pun habis ma.. ye ma kan? ..emmm memang la betul..tapi mama tak nak u memain macam dulu.lastly u  kerja kat nursery mama jugak kan ..

i am serious ma !! swear! haha aku angkat tangan depan mama..heee..mama hanya senyum ..ok..up to u ... ni kenapa ni? putus cinta ? tiba-tiba je nak pergi belajar ..eh..ayah mencelah ... heee.. tak lah ayah,mood belajar i dah datang mendadak ni. dan i dah cakap kat nenek , nenek pun setuju, so i takde masalah la kan??

ok..kalau macam tu,u carilah kos yg sesuai buat u kata ayah lagi ..i ingat..i nak study berkaitan dengan kanak-kanak je ma..ayah.. sebab i kan memang suka budak-budak ..heee ... ok.. mama sokong .. u can study ! mama jawap ringkas.. tengs mama.. saya rasa antara sebab saya happy pagi ni ialah sebab pertama kali mama sokong keputusan yg saya buat kali ni .. muaah.. saya kish mama sambil memeluk mama dengan manja.. tengssss... bisik saya perlahan.. i nak mandi.. lah... masam dah ni ! saya bersuara minta izin untuk meninggalkan mama dan yg lelain ..

psst..psst.. saya panggil adik saya yg lelaki tak jadi tu ,jum lepak bilik !! ko tak online ke beb ? alaa... gua baru offline la.. tunggu lu macam tunggu kucing bertanduk siakk ..hahah adik saya dah marah ! wei.. jum la masuk bilik,gua ada story baik untuk lu dengar ni ..saya jeling sambil buat isyarat mata tanda ok..hehehe..kami pun masuk bilik dan si lelaki tak jadi tu pun mula lah bersembang..

awak nak tau dia story apa ? esok kalau saya free saya bagitahu  awak ok! selamat malam sayang ~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx