Skip to main content

MARAH LEW TU ?

SAYA BOSAN !!ye awak lepak disini memang bosan , hantar pesanan ringkas kat kengkawan masih tak berjawap ! akhirnya switch off the phone ! abis cerita ..heee

eh... ada orang cakap yg dia tak boleh hidup tanpa handphone ! what the ekk?? saya ni dalam seminggu hanya on handphone tak sampai 10 jam pun . . .ok jek.. mungkin saya  bukan budak 'hot' macam dia kot, saya kan budak cool . .huhu *perasan *

awak..oo..awak . . taukah awak apa kesannya kalau hari-hari kita bergantung dengan kemudahan ? jawapnya hidup kita ni tak kenal erti susah tau .. nak apa je call ..nak marah je massage .. nak itu , nak ini hanya dihujung jari ..so sampai bila kita nak belajar berusaha ??

cuba awak bayangkan . . .bila awak marahkan seseorang tu , dan awak hanya melepaskannya di handphone ...ishh mana ada feel ..lagi baik awak pergi rumah dia naik motor ke..naik bas ke..naik kereta ke..then bila sampai rumah dia ,awak tekan hon kekuat !! sampai dia keluar ,pastu awak jerit panggil nama dia ,suruh dia keluar ! bila dia dah keluar ...apalagi ..bahan je la marah dia !! sampai dia nangis guling-guling hehehe dan saya yakin,awak bukan je nampak hero/heroin ..tapi nama awak ,wajah awak akan menjadi 'pemes' dimuka hadapan surat khabar...aaa.. tu baru hero /heroin namanya ....ada bran ke awak ? hehe

pesanan saya : baik awak jangan ikut plan cantik saya tu , sebab saya sendiri pun tak berani nak buat hehehe ,cuma apa yg saya nak,bila awak marah pada seseorang ,cubalah bersabar dulu ,then bila tiba masa yg sesuai,awak luahkan lah kat dia yg awak tak senang hati dengan cara dia , mungkin masa tu dia akan paham dan awak pun dah tak berapa rasa marah ,

dan lagi elok lagi kalau awak sakit hati kat dia pada tahun 2013.. baik awak marah dia pada akhir tahun 2014 !! aaa..cane? good idea tak ni ?? hehehe ..
awak . . . jum study jum..tata~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx