Skip to main content

MENYESAL?

Assalammualaikum . . .awak
mungkin hari demi hari awak makin tenang disana ,tanpa gangguan yg datang dari saya lagi, alhamdulillah . . . kalau itu yg Allah bagi buat awak ,saya sangat bersyukur , bukan macam saya ni berpura-pura happy padahal sakitnya hati menusuk sampai ke dasar jiwa nurani . . .kerana makin hari kehidupan saya akan berubah sikit demi sikit ,dan ianya sangat perit ... tapi saya tetap akur sebab semua ini adalah dugaan kecil dalam hidup saya, katanya akan datang lebih besar lagi dugaan itu ,ye saya ikhlas menunggunya . . .

thanks to Allah kerana telah menjadikan hidup saya lebih bermakna disini , disamping orang yg sangat menyayangi saya , memahami saya , yg jujur dengan saya , terima kasih banyak - banyak ya Allah . disini saya mengenali dihargai , di hormati, di sayang dan terasa bagai intan yg terpilih .sentiasa tersenyum dan menganggap semua itu ada hikmahnya .alhamdulillah . . .

mulanya saya menyesal kerana mengambil tindakan ini,namun setelah beberapa hari disini , semuanya memang indah dan saya makin lupa siapa saya yg sebenarnya ! kembali kepada reality itu adil ! sangat adil walaupun kadang kala saya sangat merindui dunia siber saya tu, namun sebagai pelajar saya kena akur semuanya kena berubah ,fokus pada masa depan ! lupakan semua yg tidak pernah menghargai !! lupakan semua insan yg  memandang perempuan itu hanya sebagai simbol seks! nauzubillah  . . .

dan lupakan sahaja ,jangan pernah membenci . . .  ye jangan pernah membenci !! kerana kebencian itu akan meragut semua nilai kasih sayang ( silaturahim ) sesama insan ,ketahuiah awak . . .antara cara yg dapat membuatkan kita masuk syurga ialah  dengan mengiratkan silaturahim  . .  insya Allah . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx