Skip to main content

MOOD RAYA

assalam mualaikum awak
mood raya tak habis lagi kan ,bila tengok kuih muih atas meja ni tangan gatal sungguh nak menyuap kedalam mulut  ish... tak lama lagi confirm makin temban pipi ni ...

aduh...rindunyaaa  . .. .tu je yang mampu saya kata kat blog kesayangan saya ni ..nak ucap kat orang lain takut pulak orang kata saya perasan !haaa.. disini pun memadailah dari merayu rindu kat orang yg tak sudi ahaaa !!kejam sungguh ...

awak oo awak . . kuih raya paling saya suka ialah kerepek bawang ,kuih tart nenas dan kerepek ubi bersira lada berapi!! haaa kalau pergi beraya itulah kuih pilihan saya tuju dulu.kuih lelain saya tak pandang sangat..
cuma sekarang ni bila jumpa seseorang tu ...saya teringin pulak nak makan kuih '' 3 janda '' !!haaaa..

awak mungkin tak penah rasa kan,ye..saya pun tak pernah tengok dan tak pernah rasa jugak laaaa...saya nak suruh abang joni dip belikan tapi dia kata bagi alamat rumah je,nanti dia hantarkan kuih tu eleh..mengada je abang joni tu kan..cakap je lah nak datang jumpa saya ,kan senang hehehe

buat abang joni dip  . . .sorry awak belum boleh lagi menjejakkan kaki ke negeri atas awan saya ni sebab masih ramai hulubalang dan dayang-dayang saya yang setia mengawal saya , harap abang paham .. :)

apa-apa pun ..selamat hari raya buat semua maaf atas tiap tutur kata saya selama ni ,senyumlah sayang walau hati menangis . .  . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx