Skip to main content

NAK BUAT TU AGAK2LAH

tulah penyakitnya ,bila dah menaip,tak reti nak berhenti. idea mencurah-curah macam air terjun niagara ..laju gila !

awak oo awak ..harini saya nak share something la.. jum lepak sini kejap !

saya ada kawan facebook yg sangat ramai tau ,ada yg salah satu tu saling bersangkut paut rupanya..seperti.. si A awek si B...si C skandal si A .. si B pulak ex -bf si D yg si D tu pulak tunang si C ..macam keluarga 69 pun ada jugak ni....aaa..macam tu lah jaringan kehidupannya..apa yg perlu semua rahsia ni menjadi  rahsia peribadi saya dan ianya takkan diketahui oleh orang lain ..promise !!

awak..tapikan bila kita dah tau yg dia orang pernah couple,then putus ,lepastu masih lagi ada dalam senarai friendlist ...awak tau tak apa yg paling buat saya sedih. ? ..cuba awak bayangkan kalau ex awak tunjukan gambar couple baru dia di wall fb ? tidak kah awak terasa something ? saya sangat terharu jika kawan-kawan perempuan saya melakukan sebegitu pada exnya....

jangan macam tulah kawan . . .  walaupun dia bukan milik korang lagi..hargailah perasaan nya jugak . .  please la.. cuba ingat semula ..dialah orang yg korang puja-puja sikit masa dulukan.. kenapa nak sakiti hatinya .. mungkin dia kan bersahaja jika dia seorang yg matang dan waras...tapi hatinya...Allah je yg tahu awak.. please lagi sekali..saya merayu kat awak...

dan jika awak memang nak tunjukkan jugak..sila hidekan dari dia..takkan awak tak reti nak setkan benda tu ? kalau tak boleh meh saya ajarkan ..

sebenarnya awak...saya tak suka hati kawan-kawan saya sakit dan kecewa hanya sebab cinta yg lalu.. so sebagai orang yg memahami ,saya lebih peka dalam hal ini .. takde untungnya awak menunjuk2 kat dia ,belum tentu couple awak tu jadi milik awak yg sah..so  hati-hatilah ye.... *saya cakap jek*

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx