SEMALAM PUNYA HAL

awak...meh nak cerita . . . .

lepas saya offline muka buku malam tadi tu kan ,  rumah saya di kunjungi oleh teman-teman adik yg cute miut tu , ala tomey nya budak-budak pengkid ni . . .  disebabkan adik saya demam maka saya lah yg terpaksa melayan mereka terlebih dahulu sementara diaorang tunggu adik saya keluar dari bilik !

sis ! kata mia sis nak sambung study ? betul ke ? salah sorang pengkid tu bertanya pada saya . yup..betul ..kenapa? tak percaya ke ?? hehehe saya menjawap sambil gelak kecil.

bidang apa sis ? eh tanya lagi !! emmm..budak ni menyoal lagi le pulak , soalan saya tidak pulak dia jawap lagi tu ! hmm .. pendidikan awal kekanak !..jawap saya ringkas .. oooh.. tapi kenapa bidang tu sis,kata mia sis kan terror science and ekonomi . . .so nape tak ambil bidang yg berkaitan je? kan lebih mudah nanti . . kan kan kan ?? hahaha dia gelak kan saya  ???? isshhhh.. budak ni..ada makan penampar juga di pipi gebu dia kang ...dok asik menanya dah macam polis pencen le pulak .

beb . .  sis ambil bidang tu bersebab la,bukan suka-suka tau . .jawap saya ringkas  . .    ooo..sebabnya apa ?? adeh . .  tangan kiri saya ni dah gatal dah masa tu !! emmm . . yup..sebabnya sambil sis belajar bidang  tu untuk satu gulung kejayaan, sis jugak akan menimba ilmu untuk masa depan sis..iaitu alam perkhawinan nanti . . .

contohnya zaman ni dah ramai ibu bapa yg suka sangat mengabaikan personality anak mereka ! apa yg mereka nak anak diaorang bijak dan sihat! wal hal mereka tidak memikirkan bagaimana nak mendidik rohani dan jasmani anak-anak itu . .. so bila dah dewasa nanti ,, bila anak-anak nakal tak dengar kata , reti pulak ibu bapa yg marah , pening kepala dan risaukan anak mereka! masa tu dah tak guna sebab rebung dah jadi buluh !!

eleh...sis ni , orang dah cakap . . kawen jek ,lagi senang tak payah fikir banyak ,duduk je kat rumah  , jaga suami , jaga dapur dan jaga anak . . hahaha  alamak !!!!! dia gelak kan saya reramai ??? adeh . . . 

hellooo . . . dengar sini key..sis nak bagi tau kat korang. . . kawen tu memang senang , tapi tanggung jawap  nya tu yg perit nak di tunaikan ..korang  cuba tengok family korang je key , mak ayah korang bersusah payah nak besarkan korang then jaga korang ,pastu kena pikir pasal masa depan korang, nak makan ,nak sekolah, nak hidup sama standart macam orang lain . . .haaaa camana ?? senang ke susah ?? aaaaa..jawap..sapa nak jawap??

hurm . .  ye sis ..memang susah pun ,siang malam kerja belum tentu jadi kaya .!! mak saya cakap biar tak de harta tapi ilmu tu kena wajib ada , kalau tak sampai bila pun hidup tak berakal  . . .  

kannn... aaa pandai pun jawap eah.. hehehe .. bijak jugak budak tu *bisik hati saya* so bukan mudahkan nak mendidik anak kalau dari awal dah tak terdidik ?? hmmm yang korang ni bila nak jadi perempuan tulin ni?? hahaha saya sengaja mengusik mereka !! 

emm . . emm . .  nantilah sis . . .  bila kami dah ada napsu kat lelaki nanti ,kami jadi la perempuan origenal semula !! hahahahah... sengal punya jawapan !! ku tampa kau kang !!! jawap saya sambil menjerit kat dia . . dan kami pun gelak sesama . . . .

mia..moga cepat sembuh *hujan* hehehe

Comments