Skip to main content

SEMALAM PUNYA HAL

awak...meh nak cerita . . . .

lepas saya offline muka buku malam tadi tu kan ,  rumah saya di kunjungi oleh teman-teman adik yg cute miut tu , ala tomey nya budak-budak pengkid ni . . .  disebabkan adik saya demam maka saya lah yg terpaksa melayan mereka terlebih dahulu sementara diaorang tunggu adik saya keluar dari bilik !

sis ! kata mia sis nak sambung study ? betul ke ? salah sorang pengkid tu bertanya pada saya . yup..betul ..kenapa? tak percaya ke ?? hehehe saya menjawap sambil gelak kecil.

bidang apa sis ? eh tanya lagi !! emmm..budak ni menyoal lagi le pulak , soalan saya tidak pulak dia jawap lagi tu ! hmm .. pendidikan awal kekanak !..jawap saya ringkas .. oooh.. tapi kenapa bidang tu sis,kata mia sis kan terror science and ekonomi . . .so nape tak ambil bidang yg berkaitan je? kan lebih mudah nanti . . kan kan kan ?? hahaha dia gelak kan saya  ???? isshhhh.. budak ni..ada makan penampar juga di pipi gebu dia kang ...dok asik menanya dah macam polis pencen le pulak .

beb . .  sis ambil bidang tu bersebab la,bukan suka-suka tau . .jawap saya ringkas  . .    ooo..sebabnya apa ?? adeh . .  tangan kiri saya ni dah gatal dah masa tu !! emmm . . yup..sebabnya sambil sis belajar bidang  tu untuk satu gulung kejayaan, sis jugak akan menimba ilmu untuk masa depan sis..iaitu alam perkhawinan nanti . . .

contohnya zaman ni dah ramai ibu bapa yg suka sangat mengabaikan personality anak mereka ! apa yg mereka nak anak diaorang bijak dan sihat! wal hal mereka tidak memikirkan bagaimana nak mendidik rohani dan jasmani anak-anak itu . .. so bila dah dewasa nanti ,, bila anak-anak nakal tak dengar kata , reti pulak ibu bapa yg marah , pening kepala dan risaukan anak mereka! masa tu dah tak guna sebab rebung dah jadi buluh !!

eleh...sis ni , orang dah cakap . . kawen jek ,lagi senang tak payah fikir banyak ,duduk je kat rumah  , jaga suami , jaga dapur dan jaga anak . . hahaha  alamak !!!!! dia gelak kan saya reramai ??? adeh . . . 

hellooo . . . dengar sini key..sis nak bagi tau kat korang. . . kawen tu memang senang , tapi tanggung jawap  nya tu yg perit nak di tunaikan ..korang  cuba tengok family korang je key , mak ayah korang bersusah payah nak besarkan korang then jaga korang ,pastu kena pikir pasal masa depan korang, nak makan ,nak sekolah, nak hidup sama standart macam orang lain . . .haaaa camana ?? senang ke susah ?? aaaaa..jawap..sapa nak jawap??

hurm . .  ye sis ..memang susah pun ,siang malam kerja belum tentu jadi kaya .!! mak saya cakap biar tak de harta tapi ilmu tu kena wajib ada , kalau tak sampai bila pun hidup tak berakal  . . .  

kannn... aaa pandai pun jawap eah.. hehehe .. bijak jugak budak tu *bisik hati saya* so bukan mudahkan nak mendidik anak kalau dari awal dah tak terdidik ?? hmmm yang korang ni bila nak jadi perempuan tulin ni?? hahaha saya sengaja mengusik mereka !! 

emm . . emm . .  nantilah sis . . .  bila kami dah ada napsu kat lelaki nanti ,kami jadi la perempuan origenal semula !! hahahahah... sengal punya jawapan !! ku tampa kau kang !!! jawap saya sambil menjerit kat dia . . dan kami pun gelak sesama . . . .

mia..moga cepat sembuh *hujan* hehehe

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx