Skip to main content

2 CERITA YG BERBEZA

hai assalammualaikum awak  . . .  ada banyak benda nak story petang ni ,story  menarik dan story tak menarik . kata orang lebih baik cerita yg tak menarik dulu pastu barulah cerita yg menarik ,then barulah mood stabil..ye dok ? ok . . i follow you ~

yg tak menariknya ! berita yg bukan lagi sensasi . . .  netbook saya yg manja busuk ni dah jahanam ! hardisk nya 'kondem' kata apek handsome kat kedai komputer tadi  . . . kalau mau bikin itu hardisk aje sudah masuk dua atau tiga latus , itu bulum masuk kita jumpa 'lejek-lejek' yg lain-lain  . .  aiyyaa amoi cantik !!! . .lu bili balu maaa. . .netbok sikalang manyak mulah wooo . . . *yg cantik tu saya yg tambah* hehehe . .

disebabkan apek kedai tu handsome sangat so saya pun mengiakan je lah ,dengan rasa tak puashati didalam naluri saya ni,saya tanya kawan saya yg biasa dengan gadjet ni dan jawapannya alahai. . . sama je dengan kata-kata apek yg handsome tu tadi . .  cuma dia tak panggil saya amoi cantik :p !! hahaha

awak oo awak . .  kalau saya takde netbook macamana  saya nak meroyan ,nak kutuk awak ,nak puji awak, nak itu . .nak ini hehehe . . otak saya sedang berpusing-pusing dok memikir kan cara mana nak selesaikan masalah ni . .  . so . .  nak cari damai dihati jap heee . .

eh . . story yg kedua nak cerita jugak ke ? emmm  ok . . harini kan musim hujan . . .hari-hari adalah hari hujan so pa yg best kalau time-time hujan camni ?? ye cerita yg menariknya ialah bila tiba waktu hujan ,janganlah banyak meroyan,lebaih baik kita tidurrrr !!! perhhh syok gila tidur dalam musim hujan-hujan ni ekk . . . .haaaaa. . .  bye awak . .  saya nak mandi dulu  . . .

oh my netbook !!!

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx