Skip to main content

AKUR

Salam sejahtera awak
malam jumaat yg tenang
setenang air dikali . .  ceh  . . .
tapi petang tadi saya memang tak tenang
bila mana satu pertengkaran kecil berlaku antara saya dengan seorang hamba Allah ni
yup ! ianya bermula bila saya malas nak melayan PM dia
adeh. . .tu pun nak cerita ke ?
yup kena cerita sebab dia mengaibkan saya !
rasanya baru beberapa kali dia PM saya kot
sebabnya saya kan sekarang dah jarang online
lagi pun sekarang ni mood berchatting saya memang takde !!
by the way insan yg PM saya tu nampak gayanya hanyalah status adik pada saya
ye...adik yg kurang kasih sayang hmmm
ayat-ayat dia buat saya seram
bila saya tegur dia minta maaf
bila dimaafkan esok dia buat ayat yg serupa !
kemudian dia marah bila saya balas komen kawan-kawan lelaki !
waduh..hebat ni ...kayak pacar ku aja hahaha
kalau pacarku ada pun dia bisa memahaminya barangkali
tapi ini budak memang sangat ...ergh. .. menjengkelkan saya sungguh !
jalan terbaik ! biarkan saja PM dia tu sebagai pekasam diinbox !
habis kes  . .
siapa dia nak jaga aktiviti saya  ??
dia bukan sesiapa untuk saya !
saya bukan sesiapa untuk dia !
ok fine ! dia kena akur bahawa saya dah mula benci dia
dan saya tak suka membenci orang sebenanrya
tapi.... itulah kenyataannya sekarang !
dialah punca saya benci dia !
akur itu !!

Шкатулка идей ( Handmade, рукоделие, шитье) | VK

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx