Skip to main content

KENA MARAH LAGI ???

Assalammualaikum awak. . . . nak tanya ni kenapa perlu nak marah ekk?

mungkin sebab manusia mempunyai naluri yg berbeza-beza ,kalau memang pada zahirnya manusia ini hampir serupa tapi pada batinnya ianya sangat-sangat berbeza . bila disebut pasal 'marah' pelbagai ciri-ciri marah yg boleh kita masukan disini !

ada orang memang cepat naik angin ,so marah padanya cuma salah satu sifat semula jadi yg biasa-biasa aja,walhal pada orang lain,itu satu perangai yg menjengkelkan . . . hati-hati ye ~

ada pula orang yg susah nak marah , dia lebih suka pendam ,pendam dan pendam sehingga sampai satu tahap,dia akan meletup dan terus meledakkan api kemarahan nya itu seperti gunung berapi meledakkan larvanya ,bak kata kumpulan Exist . .  *diammu gunung berapi* tak baik pendam-pendam bang nanti meletop siapa yg susah ? akaqqq jugakkk . . .

ada orang memang tak suka marah orang ,pada dia apa yg nak dimarahkan,dah nama pun manusia ,bukan lah sempurna sangat so kalau buat silap tu adat la...manusia bukannya malaikat ! ishhh . . . nabi pun maafkan umat ye tak bang ?? huhu lep u lah !!

sebenarnya apa yg saya nak sampaikan pada awak kali ni . . . . harini bersamaaan 6-9-2013 ,seseorang dah marah gila kat saya sehingga meremovekan dirinya dari senarai teman-teman muka buku saya  . .hanya sebab ?????  . . . . ah lupakan lah kalau saya cerita pun mungkin awak takkan paham . . .

lagi pun nama pun manusia mana ada sempurna ,adat la kan . . .  so apa nak peningkan kepala ..layankan je lah api kemarahan dia tu ,dia remove saya ,mungkin esok-esok saya akan block profile dia pulak . . .baru adil kan ?? janji saya bahagia ,dia bahagia dan awak pun bahagia kan awak kan . . . .feel free ~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx