KENA MARAH LAGI ???

Assalammualaikum awak. . . . nak tanya ni kenapa perlu nak marah ekk?

mungkin sebab manusia mempunyai naluri yg berbeza-beza ,kalau memang pada zahirnya manusia ini hampir serupa tapi pada batinnya ianya sangat-sangat berbeza . bila disebut pasal 'marah' pelbagai ciri-ciri marah yg boleh kita masukan disini !

ada orang memang cepat naik angin ,so marah padanya cuma salah satu sifat semula jadi yg biasa-biasa aja,walhal pada orang lain,itu satu perangai yg menjengkelkan . . . hati-hati ye ~

ada pula orang yg susah nak marah , dia lebih suka pendam ,pendam dan pendam sehingga sampai satu tahap,dia akan meletup dan terus meledakkan api kemarahan nya itu seperti gunung berapi meledakkan larvanya ,bak kata kumpulan Exist . .  *diammu gunung berapi* tak baik pendam-pendam bang nanti meletop siapa yg susah ? akaqqq jugakkk . . .

ada orang memang tak suka marah orang ,pada dia apa yg nak dimarahkan,dah nama pun manusia ,bukan lah sempurna sangat so kalau buat silap tu adat la...manusia bukannya malaikat ! ishhh . . . nabi pun maafkan umat ye tak bang ?? huhu lep u lah !!

sebenarnya apa yg saya nak sampaikan pada awak kali ni . . . . harini bersamaaan 6-9-2013 ,seseorang dah marah gila kat saya sehingga meremovekan dirinya dari senarai teman-teman muka buku saya  . .hanya sebab ?????  . . . . ah lupakan lah kalau saya cerita pun mungkin awak takkan paham . . .

lagi pun nama pun manusia mana ada sempurna ,adat la kan . . .  so apa nak peningkan kepala ..layankan je lah api kemarahan dia tu ,dia remove saya ,mungkin esok-esok saya akan block profile dia pulak . . .baru adil kan ?? janji saya bahagia ,dia bahagia dan awak pun bahagia kan awak kan . . . .feel free ~

Comments