Skip to main content

MACAM-MACAM ADA . .

assalammualaikum . . .
tadi masa saya online petang-petang
saya dah terbuka satu laman sosial baru yg baru. . ye masih baru, ye baru sesangat . .  mulanya difikiran saya ni nak join sebab hanya sebagai suka-suka . .so saya pun 'sign in'lah . .  tetiba bila dah log in . .  saya buntu nak masuk mana . . so saya pm admin disitu untuk membantu ,namun apa kata admin tu:

katanya : salam . .mintak no tel sbb nanti company akan call awak..

so saya kata : no tel? untuk apekah? hmm tak minat lah sampai nk no tel semua ni ...

kemudian dia kata lagi: nanti company akan call ,segala activiti saya akan sms blast ..jgn risau..kita dah jadi partner dah..awk iklan iklan tu kalau awak jadi paid member plak awak akan dapat duit ..sekarang ni awak free member so awk boleh kumpul point je. nak kumpul point senang , just bagi link awk kat member2 awk n suruh dia free register macam awak ..sorang member awak akan 25smart point . .

dan saya cakap : ish kesitu jauhnya ? hmm

kata admin tu : apa yg jauhnya . . .nie laman sosial baru, fb kaya sbb kita main game kat fb ,click iklan kat fb ..tp awak tak dapat pape pun.laman sosial nie memang leh buat duit . .

dan  kata saya :yea..memang lubuk duit kalau pro . .

admin tu cakap lagi : awak macam dah paham je..kalo saye bagitau pakai fon pn ok tak..awk bagi no..

dan seterusnya  chat kami terhenti disitu sehingga la  malam ni  . .
sebab nya saya tak bagi pun no fon saya kat dia. . .sebenarnya ada banyak lagi sembang kami tapi demi menjaga imej dia,saya kena cover line la kot  . .  tapi mushkil . .
apakah motif dia yg sebenarnya menubuhkan laman sosial tersebut kan ?
nak jumpa saya..nak no telephone saya  . . .
adeh . . macam-macam karenah manusia di alam maya ni . .  sabo ajelah . .






Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx