MACAM-MACAM ADA . .

assalammualaikum . . .
tadi masa saya online petang-petang
saya dah terbuka satu laman sosial baru yg baru. . ye masih baru, ye baru sesangat . .  mulanya difikiran saya ni nak join sebab hanya sebagai suka-suka . .so saya pun 'sign in'lah . .  tetiba bila dah log in . .  saya buntu nak masuk mana . . so saya pm admin disitu untuk membantu ,namun apa kata admin tu:

katanya : salam . .mintak no tel sbb nanti company akan call awak..

so saya kata : no tel? untuk apekah? hmm tak minat lah sampai nk no tel semua ni ...

kemudian dia kata lagi: nanti company akan call ,segala activiti saya akan sms blast ..jgn risau..kita dah jadi partner dah..awk iklan iklan tu kalau awak jadi paid member plak awak akan dapat duit ..sekarang ni awak free member so awk boleh kumpul point je. nak kumpul point senang , just bagi link awk kat member2 awk n suruh dia free register macam awak ..sorang member awak akan 25smart point . .

dan saya cakap : ish kesitu jauhnya ? hmm

kata admin tu : apa yg jauhnya . . .nie laman sosial baru, fb kaya sbb kita main game kat fb ,click iklan kat fb ..tp awak tak dapat pape pun.laman sosial nie memang leh buat duit . .

dan  kata saya :yea..memang lubuk duit kalau pro . .

admin tu cakap lagi : awak macam dah paham je..kalo saye bagitau pakai fon pn ok tak..awk bagi no..

dan seterusnya  chat kami terhenti disitu sehingga la  malam ni  . .
sebab nya saya tak bagi pun no fon saya kat dia. . .sebenarnya ada banyak lagi sembang kami tapi demi menjaga imej dia,saya kena cover line la kot  . .  tapi mushkil . .
apakah motif dia yg sebenarnya menubuhkan laman sosial tersebut kan ?
nak jumpa saya..nak no telephone saya  . . .
adeh . . macam-macam karenah manusia di alam maya ni . .  sabo ajelah . .






Comments