Skip to main content

RAMAI YG KENA STROK LEPAS MALAM TADI

hai Incik  Selasa . . .  pagi yg tenang , berbanding semalam yg agak serabut ft kusut !  .ye saya suka keadaan seperti  ni, tenang , sunyi dan sepi .  . . petang nanti saya ada klas , so pagi-pagi lagi dah mula bermuka buku ! fuh !! letih .. rata-rata kawan-kawan muka saya bercerita pasal kenaikan harga minyak !

yang paling best tu,ada pulak yg mengaitkan kenaikan minyak tu dengan kenaikkan harga barang-barang lain  : nak tau apakah ?? meh saya copy paste kejap !

tapi awak janji ok, jangan kutuk ,just baca je hehehehe. . . .

wah dek sbb harga minyak naik owg pompuan pon xtnggu lama lagi depa pon dok sibuq nk naikkan harga hantaran lopeh ni jawap eh pondan pon nk makin naik lah maket eh kan umagaaiiiiiiii

best pulak p keje jalan kaki walaupon berpeluh ketiak dan mencurah2 peluh jantanku tapi memang best seyh.... dah save 2kupang boleh beli ais krim pop masa jalan p keje ni  tq kerajaan sbb membantu rakyat seperti kami we love kamu semua

Haihhhhhh x hbis g cte pasal myk naekkkkk??? tuang la sblm kul 12 ke pa ke naek ttp naekkkkk ... akn di isi semula. rezki ada dimana.... kah.. rilekkkkk2 brader... brader rilekkkk

Bila ada yang kata ' 20 sen je pon nak bising ' , maka dia mmg gi sekolah untuk lulus exam jer ..

5  Tadi ade ust bg petua nak jimat minyak kreta..
1. Slps syg subuh...sblm start engine...baca Al-Fatihah (niat sedekah pd ke2 ibubapa).
2. Panaskan enjin...biarkan dlm 10minit.
3. Sblm matikan enjin..bacalah 3 Qul (niat sedakahkan juga pada ke2 ibubapa).
4. Matikan enjin kereta.........................pastu...
5. Start motor n pergi kerja trus....insya Allah...jimat minyak kreta kita.....
Gerenti jimat giless siyes r




Poyoo je dgr ade yg cakap ".aalah,setakat naik 20sen jee..bla..bla..blaa..."
Yoloo be,mulo2 ni buleh la cakap gtu sbb baru jah demo v undi 3 4 blan lalu..ket lagi mulo nak mrungut,lbih2 lagi kalo yg kerja mlibatkan tpat kerja dye xttap,contoh : potgrafe DLL..mula La cakap "kos minyak lg,minyok mahal loni bos."...
pah kalu harga minyk naik,harga barg lain akn naik jugop be sbb nok g mano2 minyok yg mnjadi bnda utamo..(xpayah nak cakap kosong dgn mngatakn "aku bleh jaln kaki @ naik basikal.")


 minyak turun berkuatkuasa tengah malam ini penurunan harga minyak akan berkuat-kuasa pada 3 sept :

1.Minyak Angin (Cap kapak dan cap Tombak)
2.Minyak Senyonyong (Cap Dacing dan Cap Senduk)
3.Minyak Gamat ( Keluaran Pak Mat,Veteran Umno Yang
Boikot Air Asia)
4.Minyak Dagu dan Minyak Tumit
5.Minyak Pengasih dan Minyak Meluat
6.Minyak Belacak

hope tiket bas tak naik..heeeee... — feeling hopeful.

kpd org2 be end hok bongok..cakak senang ''eleh stakat due posen''..weyyy,kalu minyok naik,harge brg pong naik..mung ingt org g ato gule,ato beras,ato mcm2 kt pasoraye tu naik mende??beca???cakak bodo agi beno !

10  kalau harga turun pom kutuk PM . bagi #BRIM rendah pom mebebeL! apatah lagi xbagii . #semuanya xkena dengan PM . 

hehehehe.. kat mana tah silapnya rakyat Malaysia ni..opocot !!! haha

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx