RAMAI YG KENA STROK LEPAS MALAM TADI

hai Incik  Selasa . . .  pagi yg tenang , berbanding semalam yg agak serabut ft kusut !  .ye saya suka keadaan seperti  ni, tenang , sunyi dan sepi .  . . petang nanti saya ada klas , so pagi-pagi lagi dah mula bermuka buku ! fuh !! letih .. rata-rata kawan-kawan muka saya bercerita pasal kenaikan harga minyak !

yang paling best tu,ada pulak yg mengaitkan kenaikan minyak tu dengan kenaikkan harga barang-barang lain  : nak tau apakah ?? meh saya copy paste kejap !

tapi awak janji ok, jangan kutuk ,just baca je hehehehe. . . .

wah dek sbb harga minyak naik owg pompuan pon xtnggu lama lagi depa pon dok sibuq nk naikkan harga hantaran lopeh ni jawap eh pondan pon nk makin naik lah maket eh kan umagaaiiiiiiii

best pulak p keje jalan kaki walaupon berpeluh ketiak dan mencurah2 peluh jantanku tapi memang best seyh.... dah save 2kupang boleh beli ais krim pop masa jalan p keje ni  tq kerajaan sbb membantu rakyat seperti kami we love kamu semua

Haihhhhhh x hbis g cte pasal myk naekkkkk??? tuang la sblm kul 12 ke pa ke naek ttp naekkkkk ... akn di isi semula. rezki ada dimana.... kah.. rilekkkkk2 brader... brader rilekkkk

Bila ada yang kata ' 20 sen je pon nak bising ' , maka dia mmg gi sekolah untuk lulus exam jer ..

5  Tadi ade ust bg petua nak jimat minyak kreta..
1. Slps syg subuh...sblm start engine...baca Al-Fatihah (niat sedekah pd ke2 ibubapa).
2. Panaskan enjin...biarkan dlm 10minit.
3. Sblm matikan enjin..bacalah 3 Qul (niat sedakahkan juga pada ke2 ibubapa).
4. Matikan enjin kereta.........................pastu...
5. Start motor n pergi kerja trus....insya Allah...jimat minyak kreta kita.....
Gerenti jimat giless siyes r




Poyoo je dgr ade yg cakap ".aalah,setakat naik 20sen jee..bla..bla..blaa..."
Yoloo be,mulo2 ni buleh la cakap gtu sbb baru jah demo v undi 3 4 blan lalu..ket lagi mulo nak mrungut,lbih2 lagi kalo yg kerja mlibatkan tpat kerja dye xttap,contoh : potgrafe DLL..mula La cakap "kos minyak lg,minyok mahal loni bos."...
pah kalu harga minyk naik,harga barg lain akn naik jugop be sbb nok g mano2 minyok yg mnjadi bnda utamo..(xpayah nak cakap kosong dgn mngatakn "aku bleh jaln kaki @ naik basikal.")


 minyak turun berkuatkuasa tengah malam ini penurunan harga minyak akan berkuat-kuasa pada 3 sept :

1.Minyak Angin (Cap kapak dan cap Tombak)
2.Minyak Senyonyong (Cap Dacing dan Cap Senduk)
3.Minyak Gamat ( Keluaran Pak Mat,Veteran Umno Yang
Boikot Air Asia)
4.Minyak Dagu dan Minyak Tumit
5.Minyak Pengasih dan Minyak Meluat
6.Minyak Belacak

hope tiket bas tak naik..heeeee... — feeling hopeful.

kpd org2 be end hok bongok..cakak senang ''eleh stakat due posen''..weyyy,kalu minyok naik,harge brg pong naik..mung ingt org g ato gule,ato beras,ato mcm2 kt pasoraye tu naik mende??beca???cakak bodo agi beno !

10  kalau harga turun pom kutuk PM . bagi #BRIM rendah pom mebebeL! apatah lagi xbagii . #semuanya xkena dengan PM . 

hehehehe.. kat mana tah silapnya rakyat Malaysia ni..opocot !!! haha

Comments

Anonymous said…
Mcm mcm adooo... ekau adoo..?? xD