SAKIT PERUT ?

Ok suksess . . membiarkan perut awak kosong bukanlah sesuatu tindakan yg bijak ! kerana perut adalah sebuha kilang dimana ianya melakukan pemerosesan makanan untuk diekstrak kan kepada bahagian-bahagian tertentu  ! dimana asid perut adalah ejen utama dalam kerja-kerja itu !

tahukah awak APAKAH YG AKAN TERJADI bila asid perut kurang bahan untuk di ekstrak kan ,confirm soalan la ni  . . .jawapannya :

perut awak akan rasa sakit , tekak awak  akan rasa mual , usus awak semakin aktif mengeluarkan asid itu dan awak menjadi tidak selesa ! nak call awek pun jadi tak 'happening' nak bercakap pun dah tak larat , nak keluar berjalan pun dah tak berdaya dan nak makan pun dah tak selera . . .  so apakah tindakan yg perlu diambil ? saya tiada petua disini ,tapi sebaiknya awak pergilah mendapatkan rawatan yg selanjutnya di klinik dan pusat kesihatan yg berhampiran . . . lagi senang cerita~

p/s : jangan malu nak jumpa doktor ye . . .

(1) Facebook

Comments