Skip to main content

SECRET ADMIRE

                                                                     :3

Awak  . . kalini nak kongsi pengalaman saya lah .
dimana saya di datangi seorang insan yg mengaku menyayangi saya dan sangat suka kat saya . kejadian ini berlaku beberapa bulan yg lalu dan saya pun hampir sahaja melupakannya . tetapi bila duduk sesorang di malam yg sepi ni ,kenangan silam tu muncul kembali , so marilah kita membacanya . . .

ketika tu macam biasa saya akan meroyan di wall facebook saya bila saya betul - betul  free, tiba-tiba seseorang telah menghantarkan text untuk saya . dalam text itu dia menyatakan yg dia memang minat dekat saya dan perasaan itu sudah datang sejak lama dulu . saya pun tak pasti selama manakah ianya datang hee. .

setelah dia luahkan ,dan saya pun membaca semua ayat-ayat dia ,jelas sekali dia memang meminati saya dan  sekali gus menyayangi saya dalam diam . . serupa secret admire la tu . . hmmm

awak . . . ada satu baris ayat dia taip yg buat saya sedikit sebak dan terharu . . dia menyatakan walaupun dia saya sayang dan suka kat saya  ,tetapi kami  tak boleh meneruskan semua ini sebabdia sudah pun dimiliki . . perh ! terharunya saya membaca text dia ! tapi bukan sebab saya tak dapat jadi couple dia  . .tetapi sebabkan . .

  dia begitu jujur dengan kekasihnya walaupun  dia  mengaku yg dia minat saya ! ye secara peribadinya saya memang respect insan terutama lelaki yg jenis sebegini . .kejujuran itu penting walaupun terpaksa melepaskan sesuatu yg diminat dan disayang  . . .

dan sebagai seorang insan yg memahami saya nak mengucapkan terimakasih kat dia kerana dia sanggup berterus terang pasal perasaannya itu. apa yg saya mahu . . .dia akan kekal bahagia dengan pasangannya . . untuk kehidupan mereka didunia dan diakhirat juga . . aamin . .  .




Love
awak tetap kawan saya . . . 

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx