Skip to main content

JAGA HATI . . . JAGA KATA-KATA

hai . . . awak .  .
kadang-kadang usia bukan dapat melambangkan perangai seseorang ! kenapa saya cakap macam tu ? inilah kerana budak yg berumur 10 tahun tak mungkin dapat berfikiran seperti remaja berusia 20 tahun , namun tak pelik jika ada jugak yg berusia 10 tahun tapi perangai mengalahkan dewasa 30 tahun !

masyarakat disekeliling saya telah menjadi contoh yg terbaik untuk permasalahan ini . dimana setiap perangai manusia itu boleh dikatakan bukan dipengaruhi oleh usianya tetapi PENGALAMANNYA . . .

ramai orang yg hidupnya susah mempunyai anak yg cepat matang ! yg merasakan betapa perlunya kerjaya dan keluarga untuk terus  melalui kehidupannya !

ramai anak orang yg berharta ,senang cakap anak orang kaya  . . menganggap kawan-kawan lebih penting dari keluarga dan menganggap kerja itu hanya sebagai aktiviti masa bosan ! hebat bukan ?

saya kan . . bukan anak orang kaya  . . .bukan anak orang miskin . .  . keluarga saya yg sedang-sedang saja . . tapi golongan seperti saya ni ada hak jugak untuk bahagia  . . . dan janganlah menghina kami bagaikan kami tiada harga diri . . . . tepuk dada  . . .tanya pada kisah semalam ,apakah yg telah awak katakan . . . 

                                      cinnamon stick wrapped Candles | ❤

AWAK . . . kadang-kadang golongan yg sederhana ini umpama lilin yg membakar dirinya sendiri hanya untuk membahagiakan orang lain . . .  sedih . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx