ORANG LELAKI KENA TAU !!!

hi lelaki . .
eh lelaki lagi . . . nak kenakan orang le tu hahaha ..dak ehh . .  nak kongsi je ni . bukankah sharing is caring bro . .huhu something yg menarik ,yang selalu kita terlepas pandang dalam kehidupan seharian kita sebelum tu ampun dan maaf saya pohon ini hanyalah perkongsian supaya menjadi iktibar dan panduan bila awak dah menjadi suami orang nanti . . . yg saya kongsikan itu ialah . . .

HUKUM SUAMI GUNA DUIT ISTERI

Jawapan Ustaz Azhar Idrus :Jawabnya, HALAL.... Jika isteri HALALKAN. Tapi ingat! Perbelanjaan harian yang perlu adalah WAJIB atas suami walaupun isteri kaya dan banyak duit. Cth : Isteri berniaga RM20K sebulan, suami makan gaji RM2000 sebulan. Suami TAK BOLEH kata pada isteri, 'Yang ni awak bayar'. Hukumnya HARAM.

Kerana tanggungjawab belanja nafkah harian adalah atas suami. Melainkan Isteri kata, 'Oleh kerana awak tak ada duit, biar saya yang bayar'. Ini baru boleh.

Ramai suami2 yang memperbodohkan isterinya dengan menyuruh isteri bayar itu bayar ini. 'Yang ni awak bayar, yang tu saya bayar'.

Ingat, hukumnya HARAM kerana setiap sen untuk belanja nafkah adalah tanggungjawab suami, kecuali isterinya halalkan baru boleh.

Macamana dengan duit isteri yang suami guna selama ini? Jawabnya, duit isteri yang telah suami guna untuk buat belanja, akan menjadi beban HUTANG yang suami WAJIB bayar balik pada isteri, kecuali isteri halalkan.

SUAMI JUGA TIADA HAK UNTUK BERTANYA TENTANG DUIT ISTERI DAN KE MANAKAH ISTERI BELANJAKAN DUIT TERSEBUT.

Ada pulak suami atau bakal suami yang kata, 'Oooo... kalau macam tu teruk la.

Mana boleh....' Jawapannya senang, kalau dah tahu tak boleh, jangan kahwin!
 
miley cyrus, love, omg, beautiful, <3,  sweet, pretty, girl, singer, rihanna, barbara palvin | via Tumblr
hahaha kena lagi !!!! werkkkk . .  .
 
 

Comments

Popular Posts