REMAJA KU

Hai !
bila dunia makin maju , manusia berlumba-lumba untuk menejarnya ! selaju ikan lumba-lumba nampak gayanya mereka mengejar !

sebagai rakyat yg dibesarkan dalam era kemordenan saya pun turut sama merasai kemajuan negara ! alhamdulillah sejauh ni kami *remaja dimalaysia * takde lagi yg tak reti guna handphone ,  laptop , melayari jalur lebar dan sebagainya  . . . kalau ada pun mungkin  emm . . .aah rasanya overall tau bagaimana gunanya handphone dan gadget yg terkini tu !

namun begitu apa yg di kesan hingga keharini banyak kesan negetif yg timbul bila kesemua gadget ni digunakan !

baru-baru ni kes bunuh bersangkut hal muka buku terjadi dimalaysia dan di india ! dimana remaja malaysia dijumpai mati selepas bertemu rakan sibernya itu ! dan diindia pula seorang anak mengantung dirinya selepas ditegah oleh orang tuanya dari melayari muka buku ! uhh remaja oh remaja  . . .


dinegara kita ni pulak  penyakit baru dimana pengguna dihubungi oleh 'seseorang yg kononnya orang yg bertugas di bank negara ,mengatakan bahawa 'mangsa' berhutang itu dan ini  dan meminta nombor akaun untuk proses selanjutnya ! namun pastinya jika kita percaya pada 'panggilan' itu bulat-bulat memang sah kena tipu kerana 'pemanggil' itu adalah warga asing yg kerjanya menyamar !! uhh bahaya sungguh ni pak !!!! mau dihantar pulang apa kalian ini ???


terbaru ! dalam taman saya dimana baru semalam saya dapat tahu , murid darjah 1 berbincang dan bercerita tentang seks dengan kawan-kawannya ! phewww  18sx tu !!! paling hebat dia boleh buka story dibalik selimut tu !! mau migrin saya mendengarnya  .  .aduh . .  7 years old and she know how  to make baby ???? Tapi kes ni tak keluar metro atau tv 3 ok ..hanya gosip jiran tertangga jek
~parohhh


ya ALLAH . . . mohon keajaiban  dari MU . . . selamatkan lah remaja-remaja kami  . . .  jadikan lah remaja dimalaysia ni remaja yg berakal dan beriman ,serta mempunya jati diri yg teguh  terutamanya remaja islam yg berbangsa melayu dimalaysia  . .  ku bermohon ya ALLAH . .  selamatkan kami dari segala yg mungkar dan lindungilah kami dengan sebaik-baik perlindungan . . . aaaminn . .  .

*awak . . kalau umur 23 tu remaja ke tak ekk  . . .

Cats animals wallpaper | (19761)
peh . . payah jugak ni . . mmm

Comments

Popular Posts