Skip to main content

SAYA SAYANG AWAK

hai  . .
semalam ada seorang kawan saya bertanya
hai cik lyenda  . .  awak seorang blogger kan
saya jawap  . . emm ye .. tapi blogger yg tah ape-ape je heee
di blog cik lyenda tukan boleh di muatkan iklan-iklan macam blogger yg lelain kenapa cik lyenda tak letak ?
saya jawap  . .  oh iklan ye . . emm pada saya , lagi baik saya tak pasang iklan dulu supaya dgn cara ini ianya dapat memberi peluang kepada blogger2 yg dah berkawin je yg pasang supaya rezki dari iklan tu dia dapat kongsikan bersama ahli keluarganya  dan selagi saya solo molo ni , lagi baik saya tak payah la pasang sebab hasil iklan tu nanti saya bukan dapat share dengan sesiapa pun  . .saya takde suami . . takde anak-anak . .  so . .tak pelaaa . . . .

*awak oo awak . . .  lihat je kesengalan saya disitu hahaha *

sebenarnya seiklasnya  saya nak katakan . . niat saya berblogging ni hanya untuk melepaskan apa yg tersirat di jiwa supaya ianya bukan lagi jadi dendam yg membara didasar hati ni . . kalau ber facebook tu saya luahkan bila masuk tengahari je status tu dah jauh ke bawah ! dah la saya ni kaki update status hehehe dan jika saya lepaskan di blog. . .klik je tajuk . . maka keluarlah luahan rasa saya tu . .  mudahkan . . tu la tujuan saya berblog . .

*awak oo awak . . mungkin ini permulaan dan saya belum fokus dalam bidang ni , tapi tak tau lah kan kot-kot satu hari nanti saya jadi macam blogger2 yg terhebat di malaya ni . .  sapa tau ye dak ?

*awak tau kah awak . . .
perjalanan hidup ku di blog peribadiku
tarikh matiku di tangan Penciptaku
hasil rezki ku dikongsikan pada yg memerlukan
jiwa ku hanya untuk yg menyayangi ku selamanya  . . .


*awak oo awak  . .  .saya sayang awak jugak !! walaupun saya tak tau berapa panjang lagikah perjalanan hidup saya  ni .  . apa yg saya tau sekarang ni biar kita kongsikan bahagia kita bersama di blog ini  . .  .
ye saya sayang Awak . .sayang awak . .syg awak  . .hingga akhir waktu itu  . .  :'(


Untitled

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx