SIAPA KAH KEKASIH YG AWESOME !!

 Untitled | via Tumblr

hi good morning  dear . . . 
bayangkan diri anda seorang yg hebat jika ingin menjadi yg terhebat di ketika ini ! ye saya memang hebat untuk menjadi anak  yg terbaik untuk mama dan ayah !! aaaa . .   anak mama dah perasan ni :)

yg terbaik hanya untuk mama dan ayah  jek ke ?? ish . .tak jugak . .

saya ingin menjadi hamba yg terbaik untuk Pencipta saya
saya  ingin menjadi kawan yg terbaik untuk kawan-kawan saya
saya ingin menjadi pelajar yg terbaik untuk pengajar saya
saya ingin menjadi cucu yg terbaik untuk nenek dan datuk saya
saya juga ingin menjadi kekasih yg terbaik untuk kekasih hati saya  !!
eh ! dah ada kekasih hati la ni ? ahha ! hahaha



apakah tanda kekasih hati yg terbaik pulak ?

dia akan sentiasa menjaga maruah kekasihnya
dia takkan biarkan kekasihnya merinduinya lelama
dia akan memahami keadaan kekasihnya yg dikala bermasalah
dia takkan terburu-buru mensyaki kekasihnya curang
dia sentiasa menghormati keimanan kekasihnya pada agamanya
dia akan menjaga adab dan imannya ketika bersama dgn kekasihnya
dia akan menghormati kaum keluarga kekasihnya
dia takkan suka marah tapi sentiasa menasihati

apakah yg tak perlu dilakukan ketika berkasih ?

ala tak payah nak gayut sangat la
tak jumpa pun ok kot
tak semestinya kena send text setiap masa
tak payah nak date lewat malam ,bahaya !!
jangan manjakan couple tu dengan 'top up kan kredit'
lagi elok bersembang ramai-ramai dari berdua *lagi meriah*
janganlah pakai pakaian yg mencairkan iman kekasih awak tu  !!
dan kalau keluar date tu tak perlulah pegang tangan laaa kan dah sah-sah benda tu haram !!

so  jangan jadikan status couple tu jadi haram hanya kerana awak yg melakukan benda haram didalamnya !!

saya ?!!? . . . .  saya kekasih yg setia ok . .  cehh . . . 


 http://data3.whicdn.com/images/81071128/thumb.jpgdisini ku menyendiri tanpa mu  . . . 





Comments