Skip to main content

SIAPA KAH KEKASIH YG AWESOME !!

 Untitled | via Tumblr

hi good morning  dear . . . 
bayangkan diri anda seorang yg hebat jika ingin menjadi yg terhebat di ketika ini ! ye saya memang hebat untuk menjadi anak  yg terbaik untuk mama dan ayah !! aaaa . .   anak mama dah perasan ni :)

yg terbaik hanya untuk mama dan ayah  jek ke ?? ish . .tak jugak . .

saya ingin menjadi hamba yg terbaik untuk Pencipta saya
saya  ingin menjadi kawan yg terbaik untuk kawan-kawan saya
saya ingin menjadi pelajar yg terbaik untuk pengajar saya
saya ingin menjadi cucu yg terbaik untuk nenek dan datuk saya
saya juga ingin menjadi kekasih yg terbaik untuk kekasih hati saya  !!
eh ! dah ada kekasih hati la ni ? ahha ! hahaha



apakah tanda kekasih hati yg terbaik pulak ?

dia akan sentiasa menjaga maruah kekasihnya
dia takkan biarkan kekasihnya merinduinya lelama
dia akan memahami keadaan kekasihnya yg dikala bermasalah
dia takkan terburu-buru mensyaki kekasihnya curang
dia sentiasa menghormati keimanan kekasihnya pada agamanya
dia akan menjaga adab dan imannya ketika bersama dgn kekasihnya
dia akan menghormati kaum keluarga kekasihnya
dia takkan suka marah tapi sentiasa menasihati

apakah yg tak perlu dilakukan ketika berkasih ?

ala tak payah nak gayut sangat la
tak jumpa pun ok kot
tak semestinya kena send text setiap masa
tak payah nak date lewat malam ,bahaya !!
jangan manjakan couple tu dengan 'top up kan kredit'
lagi elok bersembang ramai-ramai dari berdua *lagi meriah*
janganlah pakai pakaian yg mencairkan iman kekasih awak tu  !!
dan kalau keluar date tu tak perlulah pegang tangan laaa kan dah sah-sah benda tu haram !!

so  jangan jadikan status couple tu jadi haram hanya kerana awak yg melakukan benda haram didalamnya !!

saya ?!!? . . . .  saya kekasih yg setia ok . .  cehh . . . 


 http://data3.whicdn.com/images/81071128/thumb.jpgdisini ku menyendiri tanpa mu  . . . 





Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx