SUNGGUH TAK TIPU !



hai ...selamat petang wahai readers yg di sayangi..
eceh ayat mengoda ke hape ni la kan huhu ..betul la seriuos ..takde goda-godanya , bukankah menyintai itu tak berapa perlu sedangkan menyayangi itu wajib !! haaaa . . .  dan taukah awak apa hukumnya wajib ? kalau buat dapat pahala . . kalau tak buat berdosa !!! ingat tu . . B.E.R.D.O.S.A !

Eh ! tapi manusia zaman sekarang ni mana  tau takut sama dosa ! mereka lebih gemar memutuskan silaturahim sesama mereka . . mereka lebih suka memburukkan kawan-kawan mereka..sebab nya mungkin mereka tak nampak dosa nya kot tu pasal mereka abaikan silaturahim yg sangat simple tu....

yg peliknya dalam hati tak pernah mau menerima kekurangan orang lain ! asik dok menyampah je dengan orang ! pada dia hanya dia seorang je yg betul dalam dunia ni dan orang lain tu semua ada je  salahnya . .bukan sorang tapi ramai dimuka bumi ni yg berperangai begitu  . .dan kesannya dunia tak pernah aman dan peperangan dimana-mana .

diMalaysia kita tak berperang menggunakan bom atau jet pejuang tapi kita berperang dengan kata-kata , ayat-ayat dan hujah-hujan . dan hasilnya hari-hari kita lihat orang kutuk orang di facebook , twitter , suratkhabar baru...surat khabar lama ..dan semua jenis media !

terbaiklah   ....

Comments

Crew Fathi said…
Malaysia.. biasa la.. Kata ja lebih. Tapi.. Hurmm.. paham2 ja laa..
Lyenda said…
yes . . mungkin sbb malaysia xde stock bom kot hehe
Lyenda said…
yes . . mungkin sbb malaysia xde stock bom kot hehe
Anonymous said…
malaysia ramai hero dlm drama dn filem je