Skip to main content

TIPS NAK NAMPAK HANDSOME/ CANTIK

hai . . .
selain belajar kita juga perlu mengajar supaya ilmu dipelajari tu tak beku dalam otak dan tidak langsung mendapat kebarokatannya ! ok fine untuk berkongsi ilmu mari kita belajar bagaimana nak jadi handsome dan cantik :

 Accessories | via FacebookOh.My.God.

1 jangan bermasam muka,lebih baik senyum senyum dan senyum *bukan sengeh *

2 jangan marah-marah,lebih baik sabar,sabar dan terus sabar *bukan buat bodoh *

3 jangan berfikiran negetif  pasal org, fikir yg baik-baik je *terbaiklah*

4 jangan suka menyebok bila orang bercakap, itu kurang handsome@cantik

5 jangan cepat rasa  kecewa , banyak lagi benda berfaedah yg boleh awak buat

6 jangan hanyut dlm diri sendiri,baiknya fokus masa depan *baru nampak machoo*

7 anggaplah hanya awak yg bahagia tiap-tiap hari *padahalmasa tu awak tgh sedih gila*

8 sepi itu membunuh tapi nikmatinya dengan tenang dan tabah !

9 Allah tempat mengadu so teruskan if want to look nice !

10 sayangi diri awak dahulu then baru sayang orang lain pulak!

11 hormat dan sayangi  mak dan ayah dan segala jenis mahluk didunia ni

13 anggaplah awak la mahluk paling handsome@cantik dan yakinlah 100% !! jgn curiga

yesss . .  pasti awak yg terhandsome dan tercantik didunia harini sila amalkan ~
(7) Tumblr

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx