Skip to main content

TRAGEDI SEMALAM

 hai awak . . .
semalam kan masa saya di taska , ada kejadian yg berlaku diluar jangkaan saya ! ketika tu saya ditempatkan di bilik tidur kanak-kanak yg berusia 2 hingga 6 tahun . selepas membentangkan 'toto' mereka di arahkan tidur didalam satu barisan .ada 2 keping 'toto' yg terbentang dan diatas 1 keping 'toto' tu ada 4 orang kanak-kanak .

dan disebabkan keadaan yg saya anggap '' ala budak-budak lagi'' saya pun mengarahkan seorang kanak-kanak lelaki tu baring bersebelahan seorang kanak-kanak perempuan . ini berpunca tempat yg agak terhad ! lagipun pada saya ..baru 4 tahun . .  takkan la kot 'ehem-ehemnya' lainlah kalau saya ...hahaha *gedik*

nak dijadikan cerita tiba-tiba sedang masing-masing diburu mamai . . mata saya terpandang pasangan sikenet tu sedang ..oh no..mereka sedang . . . aduh. . . .ok saya bagi 'clue' disini . . .

si perempuan tu tidur mengadap muka si lelaki dalam jarak  1.5 kaki gitu, si lelaki pun mengadap si perempuan dalam jarak yg sama ...tapi apa yg paling sweet saya tengok tangan mereka disatukan pada jarak tu hahaha...dan... kanak-kanak perempuan tu malu-malu sambil menutup mata nya dengan tangan yg sebelah lagi !!! wow !!! ergh !! then saya tengok kanak-kanak lelaki tu hanya 'smile as along they are in the same feel' hahaha

awak..oo awak..sweet gile !!! dan saya tengok sampai naik jeles !! nak saya ubah posisi mereka tempat dah takde lagi..so  saya biarkan je sampai mereka tertidur dalam keadaan 'sweet-sweet gitu' !

tapi nasib cuma pegang tangan sampai terlena ,bukan 'part lelain' kalau tak . . . saya yg menanggung bebannya saat tu !! ya Tuhannnn . . ..  ampunkan dosa-dosa hambamu ini  . . . Aaaduhhh . . .

cute :3
hahaha . . .



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx