Posts

Showing posts from November, 2013

CUTI SEKOLAH PUN PENING

Image
hai cuti-cuti sekolah ni memang takde kerja lain ekk? hari minggu je ada jemputan kawin , untunglah yg banyak duit tu, muda-muda dah dapat jodoh ! alhamdulillah . . .

dalam sehari tu boleh dikatakan paling sikit 2 tempat , tu tak lagi termasuk yg jemput pakai mulut je tu , *ajak-ajak ayam *

paling terharu bila sehari ada 5 tempat nak di pergi , macam kawan saya yg sedang pening kat facebook tu harini  . . lahai kesian dia , hampir-hampir migrin asik memikir nak kemana dulu ? takkan dalam sehari tu nak round sampai 5 rumah !! keharuk ke hape ? hahaha mau pengsan dia nanti ditengah jalan tu nanti  hahaha

sebagai close friend dia , saya pun bagilah idea yg mungkin dapat buat dia lega sikit dari tekanan hidupnya harini , tapi harini je tau, hari lain saya belum tentu  boleh tolong  tau heee ~ siapa dia  ?? ala awek comel bertudung putih tu hah !  nama dia sapa ?ntah ....

ehem . .

kehkehkeh sejak dah pakai tudung ni , asik bersunggut je kt wall fb hahaha hadoi ... .esok matilah saya kalau…

DIA BUAT PETANG INI JADI TERANG

Image
petang sabtu lepak muka buku , kawan yg dah lama tak sembang kali ni entah apa mimpi dok tegur saya ,private masage la apa lagi hehe . .mulanya  macam malu-malu tapi bila dah pertengahan jalan,semua kenangan dah ingat ,habis satu bilik saya riuh dengan gelak gila saya ! hahaha

dulu kami sama-sama frust dengan couple masing-masing ! ye setahun yg lalu ! saya kenal dia pun masa main poker game kat muka buku ! mulanya saya ingat dia  anak cina negeri sembilan ,sebab nickname dia nama cina tapi rupanya dia anak india ! hahaha

katanya dia family rojak , couple dua bangsa * cina dan india * ok . . .dia memang sporting habis ! bila saya sedih dulu-dulu , hari-hari kami sembang dengan air mata  . . sebabnya nasib kami serupa !

but tu dulu ...sekarang ni dia dah happy sebab dia dah ada aktiviti baru untuk melupakan kisah silamnya dan kekasih barunya ialah ini . .


 nice rite . .

cintanya . .

hartanya .  . .

dan inilah kawan saya tu  . .  ' my apek itam ' huhu



 my hero tamil  !!! hehehe b…

LEBIU

Image
oomennn . .  when i read the texts  that he send to me, everything have changed now ! and truly i love every words out  from his minds    . . . .i  lebiu my darl  . .  . hehe - peace -






PRODUK BARU

Image
peewiit  . . . ada awek comel tapi takde kereta  ? ahhaaa  .  meh sini tengok sini

' The Proton Persona SV is launched today -
it's priced from RM44,938 (manual) and RM47,938 (auto)

tadda !!! ada bran ke bro ?




opss korang kan tak layan kan kereta buatan malaysia ? hehehe tapi ada sorang dua rakyat malaysia ada mengatakan pendapat mereka pasal produk baru ni emmm  . . . .tu antara korang nak sokong atau tidak  kan lah . . .terserah oke ;)

they said :

1~ Well  .  . . .  we should be proud even though we know is not a very high quality car but we have to remember "what you pay, what you get" and dont be silly comparing cars on different segment because it makes you look like a fool....but the funny thing is i saw alot people no matter what race they keep on complaining about Proton but on the road i still sees so many Proton cheers everyone... ;)

2~ Saya owner Proton Persona ... ok je kete Persona, minyak jimat utk perjalanan jauh ... spare part senang dapat &am…

BUKAN TAK RETI ,TAPI TAK PANDAI

Image
hai  salam sabtu untuk semua kaki online  ! yes sabtu yg indah ,disamping mood yg berbagai-bagai kan ? pagi ni seawal 8 am saya dah scanning notebook yg rupanya setahun lebih dah berkulat heee *pengotor sungguh owner dia kan ! reti guna tapi tak reti cuci :p yarckk , bytheway its clean normaly now huhu

bila update pasal aktiviti pagi saya ni . . .



CUBA TENGOK KOMEN YG PERTAMA TU !!! <~ masuk link ini cepat !

a'ahkan macamanalah saya tak terfikir untuk buat print screen ? so dengan muka tak malu saya pun pm lah inbox bro first comment tu haaa . . .awak tau apa yg saya dapat ? hahaha lihat je gambar yg dibawah ni  tadda !!



padahal selamani memang saya tau cara ni , tapi tak pernah terfikir untuk pratikkannya  . .kesian kan saya ni,low minded la kot or else?? entahlah yg penting cun beb hahaha  . . opss . . mr Fazrul Syazwan . . .thanks and sorry if i disturbing you yg sedang gamming tu eah . . .yea menang !!! hahaha tq very much bro !! good luck to you  ... . 

BUNGA

Image
senjakala , someone bagi lagu Bunga by thomas Arya buat kekasih hatinya ,ok insya Allah nanti saya sampaikan dan akan layan lagu tu bersama-samanya hehehe,sebelum tu jum layan lirik lagu bunga dulu ,bila dah hafal baru boleh karoke sesama nanti   . . jum lah  . .

Merana kini aku merana
Kekasih tercinta
Entah kemana
Sendiri kini ku dibalut sepi
Tiada tempat tuk bercurah lagi

Dimana kini entah dimana
Bunga impian
Yang indah dimata kurindu tutur sapamu
Nan manja
saat kau barada disisiku….
Kini tinggallah kusendiri
Hanya berteman dengan sepi
Menanti dirimu kembali
Disini ku terus menanti
Akan kucoba untuk
Menanti dirimu kekasih

Oh bunga….
Dimana kini kau berada
Jangan biarkan diriku
Dalam kesorangan

Oh bunga . .
Jangan kau gores luka didada
Sunguh diriku takkan kuasa
Campak kan kenangan

SANDIWARA CINTA

Image
Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Air mata pun tak lagi mau menetes
Alasannya seringkali ku dengar
Alasannya seringkali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku
Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati
Mungkin ini jalan yang engkau mau
Mungkin ini jalan yang kau inginkan
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu
Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati . .  .


I AM SECRET ADMIRE ??

Image
hi there . .
korang mungkin pelik dan hampir tak percaya  bila saya kata bahawa saya sebenarnya suka , minat kat 'suaminya orang' haaa . . pecah tembelang dah ni ? katanya inilah sikap buruk blogger yg menggunakan blognya sebagai diary ! habis semua dia luahkan di blog,dah tu hampir semua kawan-kawan bloggernya baca dan MEREKA TAHU !!! haish  jap. . jap . . cerita saya belum habis lagi .

bila dia hadir dalam kehidupan saya ,dan seringkali tepandang wajah dia ,mata saya kompem tak berkelip , jantung saya dupdap macam nak meletup ! dan suara halus yg keluar dari kerongkong sempit saya ialah  . . waw . . .here you are  , you are my man . . .  *tapi kalau ada mama ,saya akan cakap dalam hati je ,takut mama marah ;)

namun ,peliknya walaupun saya tau dia ada isteri,ada anak, ada ramai perempuan disekeliling nya saya tetap kata dia yg saya suka !! gila ke hape saya ni ? entahlah . .tapi tu lah realitynya ! lihat tubuhnya yg berketul-ketul macam kentang holland , muka dia yg manis ma…

TERIMA KASIH BRO

Image
morning !

kereta dah macam semut dijalan raya pepagi ni ,baru pukul 7.05pagi . . . semua tergesa-gesa nak ke distinasi masing-masing . . dengan harapan mereka sampai ke tempat yg dituju dalam masa yg tepat ! yes siapa lambat nanti kena warning dengan boss  , tapi kalau boss yg lambat ? haha ' lu pikir la sendiri'

bila sebut pasal kereta , makin ramai yg menggunakan kereta sebagai kenderaan utama , makin ramai pula yg menggunakan kereta sebagai lubang rezeki ! mereka yg saya maksudkan ialah ''pencuri kereta'' disini seorang 'bro' yg rapat dengan cik Lyenda ada berpesan-pesan melalui inbox muka bukunya .

dengan ini saya copy paste ayat beliau ,moga kita sama-sama dapat mempelajari  kaedah yg diberi oleh bro yg baik hati ini  . . terima kasih ye  abang 'PS' jum sesama kita mempraktikkanya . . .

Awk..skang ni kan..bnyak kete kne curi..kete standard pon bnyak hilang..salah satu care nk ngelak kena curi..bile parking..tayar jgn biarkn lurus..sbelum t…

MELAYU PELUPA ?

memang serabut bila sebelum ni ok-ok je ,lepas tu terus KO !

saya yg tak berdosa ni jadi mangsanya ! kena ke mengeluh ? ah memang pening ,mau pengsan pun ada  dah ni ! nasib baik antibodi saya kuat dan masih boleh bertahan lagi huh !!kalau tak , dah tentu ambulan dengan nurse cun 4 orang  dah tiba depan rumah petang ni , nak ambil saya untuk  dibawa ke wad kecemasan sebab  dah nak koma dah ni !

kenapa manusia cepat sangat ubah fikiran ?

apakah sebab akal dia kuat? atau daya ingatan dia kukuh ? atau memory dia belum penuh dan masih banyak lagi yg kosong diminda ? atau melayu mudah lupa ? saya pun tak yakin untuk mencari erti pada maksud kata- kata macam ni. apa yg saya tau , ramai manusia memang mudah berjanji tapi tak mudah untuk menepati janjinya ...




PESANAN PENAJA KE APA TU

jangan pernah untuk membenci  . .

itu yg saya ucapkan hari-hari dalam hati ini , namun kadang-kadang jiwa orang muda ni memang kalut sikit , tiba-tiba naik hangen ,tak memasal bingung , apakah puncanya kadang-kadang sendiri pun tak tahu hahaha . .  ayat yg selalu terkeluar dari peti suara ni ialah ' sengal '  . .  .!


pagi ni ronda-ronda wall kawan yg sorang ni , dia duduk utara ore teranganu sokmo ! . . dulu ingat lagi masa kami rapat ,dia selalu tegur saya katanya :

yunx  ,mung jange la wak dp fb mung guna gambo tak tutup rambut ,haram tu yunx,berdosa , walaupun buke wajah mung ,tapi tiak  kali ore jate dok nengok deme dapak dose ,mung dose gok yunx . pah nim guna dp gambo yg tutuk aurak ye yunx? 

amboi ayat dia  . .cair saya membacanya saat tu  hehe dan masa tu saya hanya kata . . ok laaa .  . . * nampak macam tak ikhlas disini *

bukan apa sebenarnya saya memamg suka guna gambar awek-awek comel sebagai dp muka buku , termasuk lah wajah saya sendiri  . . .hahaha *comel sangat…

MANA MALU NYA

Image
*awak pastikah ini gambar sepasang pengantin baru ??? maybe not  . . .

~anak melayu
~masih remaja
~post photo dalam keadaan begini  . . .

salah siapa ? masalah dunia sekarang  berpunca disini sebenarnya . .
saya yg tiada kaitan persaudaraan pun dah mula sedih  dengan adik-adik diatas ni , awak bayangkan jika kedua ibubapa mereka yg melihatnya ? sebak hati seorang ibu yg telah mengandungkan mereka , hancur hati seorang ayah bila dapat tahu inilah keadaan sebenar anaknya yg disayangi . . .tergamaknya korang melukai hati insan -insan itu ???

nanti dah 'termengandung baru nak cari mereka? baru nak menangis ? air mata darah pun dah tak berguna lagi . . ingat boleh lagi dicantum yg dah koyak tu ??bagaimana jika sebelum ni ada insan yg bersangka baik kat korang dan  dapati inilah perangai korangyg sebenarnya ? mana sikap malu korang tu ? nauzubillah himinzalik . . .  :'(

*saya berpesan utk diri saya sendiri jugak . . .


girl . . .kalau dia sayang awak,dia takkan buat begini kat awa…

NAK CAYA BOLEH TAK CAYA PUN BOLEH

Image
u are my everything . . . 


percaya dak kata saya . . . bila dah bercinta tu ,tiba-tiba timbul rasa ingin nak hidup sepanjang hayat dengan dia , nak sayang dia selamanya  , nak jaga dia , nak itu dengan dia,nak ini dengan dia . . . ketika tu dialah segalanya ,sedangkan bercinta baru 2-3 bulan huhu

percaya dak kalau saya kata kan lagi  . . kalau masa 'angau ' tu semua benda kita jadi lupa , banyak kerja terabai hanya sebab dia, banyak masa terbuang hanya sebab dia , banyak pekara yg menjadi mudah hanya sebab dia . . dia. . dia . . dan dia . .  . betul ke bohong ni?? entah la hehheee. .  .

percaya atau tidak kalau saya kata  . . tapi  bila dah jemu  . . semua yg diatas tu hanya datang bagai mimpi ,hilang dibawa angin kenangan dan ianya akan terus hilang dan takkan kembali lagi ,kecuali dengan izin Allah , Tuhan yg satu. . . .

SEMUA NI IKHLAS

Image
alhamdulillah  . . hari ni dapat lagi saya melayari laman sosial. meroyan di blog . melawat wall kawan-kawan , skandel , bff , kawan baru ,kawan lama , dan wall ex. .. haha ramai tu . . padahal 2-3 wall je lepak ,just nak melepaskan rindu yg terpendam . . .tak dapat dengar suaranya melihat photonya, melihat status yg dia update pun dah kenyang dah perut ni hehe . . . . sengal !


harini juga saya dengan seikhlas hati melepaskan semua insan yg berpuluh orang saya dah block facebooknya * dalam kiraan 50 orang yg dah saya block , ianya bermula dari tahun 2011 hingga minggu lepas rasanya . . . .dan kesemuanya adalah lelaki :p kenapa saya block profile mereka?  biar sahaja saya yg tahu .  .  . ** dah block lepas tu unblock pula. . .kenapa kah ?

jawapannya mudah sahaja , kenapa harus menghukum orang sebegini lama? sedang nabi ampunkan umat. . kenapa tidak saya yg hanya manusia biasa je ni ? ok fine . . sejujurnya orang yg 50 orang lebih tu  . . saya dah ampunkan kesilapan mereka harini . .  .…

KENDURI KAWIN

Image
hamboi musim orang kawin !!

balik kampung sakan ,cuti nya asik dok melantak nasi minyak, nasi beryani,nasi tomato aduh . .  full ! alhamdulillah . .

paling syok bila jumpa semua kaum kerabat , yg dari utara , dari selatan,dari timur dan barat  . .

paling seronok lagi bila join orang rewang ,join makcik -makcik  , sepupu sepapat , mak andam ,orang penanggah dan orang muda kat  balai ! eee gatai !

tapi paling sedih campur sayu bila makcik,pakcik tanya  . . .'' yg  ko ni bila lagi nak kawen ni tie'' ??


adeh . . . senyum dlm tangisan  saat tu jugak . . .huargh !!! mama tolong saya  . . . . . *tak boleh nak taip lagi . . . . mmm



CUTI CUTI MALAYA

Image
ill miss u . . .

YG SEBENARNYA . . .

Image
dengarkan luahan hati saya waktu  ni  . . .




awak . .
ingat tak lagi masa kita mula kenal dulu ? dengan jarak usia kita yg sikit berbeza saya suruh awak panggil saya 'kakak'  . . .namun kata awak oleh kerana hanya sedikit je jaraknya tak perlu lah nak protokol sangat  . .ye  . .saya akur . .

ingatkah awak waktu tu kita masih lagi hanya kawan siber  . . .just balas - balas masage . . balas -balas komen dan balas-balas like .awak yg masih lagi belajar  jarang sangat saya ganggu namun private masage dari awak buat saya sering rasa nak bersembang dengan awak bila free .

masuk bulan yg ke tiga dengan kejujuran yg awak tunjuk dan dengan sikap awak yg lebih pentingkan agama dari napsu . .saya boleh rapat dengan awak . saya  boleh akur bila awak melarang gambar-gambar tidak menutup aurat saya guna sebagai dp muka buku saya  . .ye saya akur malahan saya siap berpesan jika saya buat silap sila tegur sebab kadang -kadang kesilapan orang kita nampak ,tapi silap sendiri kita tak perasan . …

MACAM-MACAM HAL

Image
when we story about heart , we can ask everyone how much its will go on . .  several time or everytime . .  sometime or anytime ? haha mata mamai ni kalau layan speaking London mungkin sepatah haram korang tak tahu nak jawap nanti . .

but when Celine Dion nyanyikna lagu ni rasa saya macam saya berada di negeri atas awan ,duduk atas kerusi malas . . sambil korek telinge haha ..awesome   . . . how the sweet moment  kan sayang . . eh ! siapa yg sayang saya tu ekk . . .emm lupakan je la . . .

ahh merepek-repek !! jangan pernah terfikir untuk santai-santai dalam suasana 1.30am ni , malam ni saya lepak facebook tak lama sangat sebab menukar profile dengan karektor lelaki memang meletihkan ! sebabnya ramai kawan-kawan lelaki tak suka ! hehehe fb saya suka saya lah nak buat apakan . . do i care ??

awak pengemar muka buku ? ok fine  . .apa yg menariknya bila kita membuat status di muka buku kita tu . .bila update je status di wall ,maka dengan rasa rendah dirinya nanti someone akan terasa ,pa…

HARGAI APA YG AWAK ADA

Image
sebagai insan kadang-kadang kita sentiasa tidak berpuas hati dengan kurniaan yg Allah bagi untuk kita ! seperti mana yg selalu kita jumpa, manusia suka sangat mengadjust dirinya , padahal Allah dah bagi itulah yg terindah untuknya  . .

contohnya :

rambut lurus dikerintingkan
rambut hitam di perangkan
pipi gebu ditipiskan
dagu bulat ditajamkan
mata sepet dibesarkan
hidung pesek di mancungkan

dan ada banyak lagi aktiviti yg membabitkan pengubah suaikan wajah dan tubuh oleh manusia yg tak sentiasa merasa puas hati dengan ciptaan Allah s.w.t

awak . . jika Allah menjadikan kening itu sebagai hiasan wajah . .maka bersyukurlah kerana lihatlah jila wajah anda tiada berbulu kening  . .seperti gambar dibawah ini . . sanggupkah anda kata ianya kelihatan menarik ??? omak aii .  .*kayak alien sih . .




CERITA DARI DANGA BAY

Image
hari ni kecoh pasal * villa nabila * kehilangan yg mendapat liputan pengguna muka buku . . .apa yg menjadi masalahnya ,pekara yg belum jelas dan nyata sudah pun diwar-warkan dan ditokok tambah  . . itu satu kerja yg tak mustahil bagi pengguna muka buku !

apa yang menjadi kesahihannya benarkah manusia ni suka buat cerita . . menambah - nambah cerita dan membuatkan sesuatu cerita yg tak beberapa hot menjadi begitu hot !! saya sempat membelek-belek kisah yg berkaitan tu ,walaupun bukan itu kerjaya saya hehe . . dan sebagai penduduk berhampiran saya juga tak berani nak lepak disitu  *penakut sebenarnya* Dan apa yg saya dapati . . .  .



Berita Palsu 23 Hilang 7 Orang terselamat !!

Pihak polis menafikan dakwaan 23 orang hilang manakal 7 terselamat. Hakikatnye pihak polis hanya menerima satu laporan sahaja mengenai remaja hilang . Remaja Yang Hilangg di kenali Sebagai Mohd Izzat Izzudin Hussin yang berusia 16 tahun .

Sebuah Villa Nabila yang terbiar di jalan skudai ini menjadi tumpuhan orang …

KECIL-KECIL BUT AWESOME . . 'HOT'

Image
lepak muka buku ni kadang-kadang bila masuk wall adik-adik yg bawah umur ni memang lucu ! kali ni saya nak kongsikan apa yg saya jumpa pada wall seorang adik perempuan yg baru lepas UPSR . .  memang tak terfikir yg dia budak bawah umur lagi bila baca status yg dia kongsikan dekat kawan-kawannya . . bytheway . . inilah dunia sosial. . yg muda. . yg tua mampu menampilkan diri jauh dari yg realitynya  . . hati-hati  . . .

status   yg buat saya gelak golek-golek disini  . . :

*Seriuosly, aku respect dengan playboy. Dia sanggup melayan kerenah girlfriend yang ramai dengan sabar. Sanggup menghabiskan kredit untuk Otp dan texting dengan pasangannya. Yang paling awesome bila dia pandai untuk bahagikan kasih sayangnya kepada si wanita yang malang tu......


*Bila seseorang BERUBAH....
Jangan di UNGKIT kisah silamnya...
Kita tidak pernah tahu betapa SUSAHNYA dia cuba MELUPAKAN kisah silamnya itu kan???


*One day you'll BE MINE — feeling loved.

*Marah seorang perempuan akan berakhir dengan ta…

NO MONEY NO LOVE ?

persoalannya : bercinta tapi tak payah kawin . .  .

 persoalan yg sering diajukan kat cik Lyenda . . boleh ke ? bertahun-tahun bercinta tapi tak perlulah kawin ! nampak gayanya jalan cerita ni macamlah bercinta dengan suami orang ni heee . .  ish . . dosa tu dosa .  .minta dijauhakn . . .

kalau dah bercinta bagai nak rak tu ,macam bodoh je takde niat nak kawinkan  . . . baik tak payah bercinta . kata UAI . .  kalau takde niat nak jadikan dia siteri baik tak payah nak menyintainya . . .amboi ..sebab tu ustaz pasang 3 sekarang ni , ni mesti sebab ustaz ada perasaan cinta dengan kekasih-kekasihnya . . .alhamdulillah benda elok ,mengapa perlu di pendamkan  . .ye dak ???

bercinta itu indah namun menikahi itu lebih indah  dari menyinta  . . .kerana dlm indahnya  bercinta, menikahi itu jua yg membawa kita pada perhubungan yg halal dan ada aura yg orang dah nikah je tau didlm perkongsian itu  . .*cakap macam saya dah nikah  le pulak :p

secara peribadi cik Lyenda sendiri . .

berkawin tanpa ci…

WHEN

Image
When he talk about when . . .



huhu . . and what happen when he tell  . .  .



haaa jangan memain ea .. . hehex

PESANAN PENAJA

Image
sorry . .takde mood nak lepak muka buku lelama siang ahad ni , . . . cuma nak beri tahu kalau awak dah ada gf tu cuba-cubalah  ingat pesanan ni . . sebelum dia terlepas kat orang lain  . . .^_^


SHARING IS CARING

Image
hi bloggers  . .hi readers .
walaupun blog saya tak sehebat blog Hanis Z. tapi rasanya saya masih ada pembaca yg setia untuk tiap entri saya ni  . . .siapa mereka ? biarlah menjadi rahsia peribadi saya sendiri la ye .

dialam maya ni katanya tak semua boleh kita kongsikan dengan orang lain ! mana yg peribadi tu memang lah kena sembunyikan ,so pada saya semua yg saya kongsikan disini bukan lagi rahsia dan entri saya memang ikhlas untuk tatapan umum ! masih ada yg peribadi yg masih kekal menjadi rahsia peribadi hamba . . . aaum . ..

so janganlah menganggap apa yg saya kongsikan disini 100% mengenai diri saya ,ianya jugak berkaitan dengan insan yg sentiasa dikelling saya jugak . .  aaaa . . ni betul-betul ni , bukan lagi bohong :p

Apa yg saya nak awak semua ambil kira , blog saya ialah kekasih nombor satu saya . . dialah tempat saya mengadu , merayu , meluahkan segalanya yg perlu dan dia jugak lah tempat saya merindu  . heheee . .  tak malunya kan . .  

to my lovely blog . . .


haha angau…

BABE . .

Image
mood letih !

tapi jari jemari saya ni  tetap nak menari atas keypad notebook sebelum mata pejam lena  . . dah habbit kan,nak buat macamne . . ,esok kalau ada suami ,macamana tah keadaan saya ni ,kena ke lupakan arena blogging ni ? atau ajak sekali suami jadi blogger ? ahh kacau . . tunang pun takde dah melalut pikir pasal suami ni *abaikan je lah *

kata orang  . . dalam suasana mood sedih  . kita kena cari satu aktiviti yg boleh buat kita happy ! oh yea . .  dalam suasana dingin malam ni ,ditemani rintik-rintik hujan malam  . .saya yg kedinginnan telah ditemani oleh 'penyeri' malam sepi saya . . siapakah  gerangan ? entah biarlah menjadi rahsia hamba . . tapi cukup menghiburkan  . .



babe . thanks alot sebab dah buat malam saya jadi 'panas' . . dan seakan semuanya umpama mimpi dalam mimpi bila  org dah lama tinggalkan saya ,namun malam ni dia berjaya menghiburkan hati saya . . yea. . . kehadiran yg sangat tidak diduga mungkin . . .tengs  again babe . . .

walaupun ' …

HORMAT PRINSIP SAYA PLEASE

Image
aktiviti untuk berriadah malam ni 'kensel' bila gerimis sepi melebarkan sayapnya . aah . .bosan je duduk rumah seharian cuti ni .bergurau dengan kengkawan di facebook tadi dapat juga buat hati ni happy sikit  . .  tapi tak banyak mana pun sebab jiwa saya memang sedang serabut sekarang ni !



kadang-kadang mau aja deaktif semua laman sosial yg ada milik saya ,lepas tu duduk dalam bilik ,study and study and study all the time sampai pecah kepala otak ni. . namun mampukah saya buat begitu ?? mustahil  . .  . ntah laa . . waallahualam ~




apa yg saya nampak dilaman sosial saya ni,yg  patah akan tumbuh , dan yg hilang bakal berganti . .bila saya diremove oleh seseorang , akan muncul 2-3 orang meng'add' saya pula so sampai bilakah ianya harus terus-terusan begini ? sampai saya mati maybe . .  sebab mati itu pasti so saya berani menyatakannya disini .



namun begitu hanya satu permintaan saya kepada teman-teman laman sosial saya ni   . .sebaik mana pun saya terhadap awak ,jangan pe…

JUST FOR YOU

Image
Hi . .

ada sesuatu yg  nak Saya beritahu kat awak bila saat bosan macam ni . .



hehe saya bosan tahap kuda laut ni awak . .
kalau lah ada sayap , mau aja saya terbang mencari awak disana  . .kita sembang pasal kehidupan dan rindu sesama kan . . hmmm tapi saya dah cari kat semua pasaraya di johor bharu ni...memang tiada sayap yg mampu saya guna untuk terbang mencari awak . . .  *kecewa*



yeah this is true !!!
really miss you rite now . . .  emmm

MENGIGAU YG KEJAM

Image
hai   . .  sabtu datang lagi bersama senyuman saya yg semakin lesu disini . . dah habis dah seminggu kan ,saya ni kadang-kadang rasa pelik juga pantasnya masa berlalu ,pejam celik..pejam celik dah seminggu ..siang malam ..siang malam dan sebulan . .  makan tidur ..makan tidur dan setahun . .eh . . *merepek*



ada satu kejadian yg pertama kali belaku dlm hidup saya malam tadi . .dalam jam 3 am waktu tu saya sudah tidur ,tiba-tiba terdengar suara handphone saya berbunyi *tanda ada sms masuk*

bila saya tekan kat button open send ...text yg keluar ialah ?? ni bermakna orang yg send tu tanya 'apakah' eh . . err . .  . saya terkejut ...apakah text yg saya send kat dia sampaikan dia sebinggung  itu ? sedangkan saya ketika itu masih lagi dalam mood tidur ! bilakah  saya menghantar text kat dia??

dengan mood mamai bercampur terkejut ,saya pun balas text itu dengan zzz . .  hehex boleh pulak gitu kan ...dan kemudian saya dan dia berbalas text yg saya pun dah lupa massage apekah yg kami se…