Skip to main content

MACAM-MACAM HAL

when we story about heart , we can ask everyone how much its will go on . .  several time or everytime . .  sometime or anytime ? haha mata mamai ni kalau layan speaking London mungkin sepatah haram korang tak tahu nak jawap nanti . .

but when Celine Dion nyanyikna lagu ni rasa saya macam saya berada di negeri atas awan ,duduk atas kerusi malas . . sambil korek telinge haha ..awesome   . . . how the sweet moment  kan sayang . . eh ! siapa yg sayang saya tu ekk . . .emm lupakan je la . . .

ahh merepek-repek !! jangan pernah terfikir untuk santai-santai dalam suasana 1.30am ni , malam ni saya lepak facebook tak lama sangat sebab menukar profile dengan karektor lelaki memang meletihkan ! sebabnya ramai kawan-kawan lelaki tak suka ! hehehe fb saya suka saya lah nak buat apakan . . do i care ??

awak pengemar muka buku ? ok fine  . .apa yg menariknya bila kita membuat status di muka buku kita tu . .bila update je status di wall ,maka dengan rasa rendah dirinya nanti someone akan terasa ,padahal status itu bukan pun dituju khas untuk nya  . .*ni kira part perasan la ni *  haha

lagi-lagi macam saya yg sikit sengal ni . . hampir semua status yg saya update tu  bukan ditujukan untuk sesiapa pun ,namun begitu nanti ada je yg terasa olehnya  . . hollaaaa . .   korang ni sensitif sangat la sayang . .  semua status saya tiada berkaitan dengan yg hidup mau pun yg telah meninggal dunia .  . emmm kalau ada pun ,akan saya mention nama mereka disitu . .  .*ingat jangan perasan lagi ok*

penggunaan  nick name baru dan menggunakan gambar lelaki di muka buku saya adalah disebabkan saya dah letih jadi perempuan di alam maya tu dan rasanya saya nak try pula jadi lelaki  . .agak-agak rating naik ke tak ekk . . .hahaha

dp lelaki pertama !




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx