Skip to main content

NO MONEY NO LOVE ?

persoalannya : bercinta tapi tak payah kawin . .  .

 persoalan yg sering diajukan kat cik Lyenda . . boleh ke ? bertahun-tahun bercinta tapi tak perlulah kawin ! nampak gayanya jalan cerita ni macamlah bercinta dengan suami orang ni heee . .  ish . . dosa tu dosa .  .minta dijauhakn . . .

kalau dah bercinta bagai nak rak tu ,macam bodoh je takde niat nak kawinkan  . . . baik tak payah bercinta . kata UAI . .  kalau takde niat nak jadikan dia siteri baik tak payah nak menyintainya . . .amboi ..sebab tu ustaz pasang 3 sekarang ni , ni mesti sebab ustaz ada perasaan cinta dengan kekasih-kekasihnya . . .alhamdulillah benda elok ,mengapa perlu di pendamkan  . .ye dak ???

bercinta itu indah namun menikahi itu lebih indah  dari menyinta  . . .kerana dlm indahnya  bercinta, menikahi itu jua yg membawa kita pada perhubungan yg halal dan ada aura yg orang dah nikah je tau didlm perkongsian itu  . .*cakap macam saya dah nikah  le pulak :p

secara peribadi cik Lyenda sendiri . .

berkawin tanpa cinta tu lebih elok dari bercinta bagai nak gila last-last tak jadi kawin  !! what the ekk !!! masa bercinta ,bohong lah kalau dikatakan tiada pembaziran berlaku .  .  paling koman pun kredit !  orang single rilex je tak reload top up selama 2 bulan ,sedangkan orang yg bercinta ni . .2 jam tak top up pun dah bingung ! haha dunia jadi serabut jek  . . huhu *pengalaman je ni*

but i have no money !!

itulah keluhan boyfriend pada girlfriend yg disayanginya tu . .so macamana kita nak nikah ni dear ? what the funny you man . .  bawa berbincang dari you alls terus-terusan di landa dosa danmaksiat bercinta tu . .apakata korang jumpa mak ayah si gadis  . .bincang betul-betul . .. katakan hajat yg baik tu dan apa yg paling wajib itu yg didahulukan .  .tak mungkin menjadi beban sepanjang hidup nanti . .insyaallah .  . *wa cakap lu  . .

but the girl janganlah mengada cakap '' NO MONEY NO LOVE''
makan pelempang la jawapanya anak derhaka macam ni sebab she love your money  ,but not your heart !! kalau korang jumpa girlfriend kayak gini ,baik korang lepaskan je guys .  . sakit doe kepala otak korang nanti nak melayan karenahnya  . .

sesungguhnya barang siapa yg menyayangi kekasihnya lebih dari dirinya sendiri maka dia itu ialah . . . . . . .  .
*alamak lupa perkatan yg akhirnya tu la ... heee ~peace~
awak jawaplah sendiri ye . . :p

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx