NO MONEY NO LOVE ?

persoalannya : bercinta tapi tak payah kawin . .  .

 persoalan yg sering diajukan kat cik Lyenda . . boleh ke ? bertahun-tahun bercinta tapi tak perlulah kawin ! nampak gayanya jalan cerita ni macamlah bercinta dengan suami orang ni heee . .  ish . . dosa tu dosa .  .minta dijauhakn . . .

kalau dah bercinta bagai nak rak tu ,macam bodoh je takde niat nak kawinkan  . . . baik tak payah bercinta . kata UAI . .  kalau takde niat nak jadikan dia siteri baik tak payah nak menyintainya . . .amboi ..sebab tu ustaz pasang 3 sekarang ni , ni mesti sebab ustaz ada perasaan cinta dengan kekasih-kekasihnya . . .alhamdulillah benda elok ,mengapa perlu di pendamkan  . .ye dak ???

bercinta itu indah namun menikahi itu lebih indah  dari menyinta  . . .kerana dlm indahnya  bercinta, menikahi itu jua yg membawa kita pada perhubungan yg halal dan ada aura yg orang dah nikah je tau didlm perkongsian itu  . .*cakap macam saya dah nikah  le pulak :p

secara peribadi cik Lyenda sendiri . .

berkawin tanpa cinta tu lebih elok dari bercinta bagai nak gila last-last tak jadi kawin  !! what the ekk !!! masa bercinta ,bohong lah kalau dikatakan tiada pembaziran berlaku .  .  paling koman pun kredit !  orang single rilex je tak reload top up selama 2 bulan ,sedangkan orang yg bercinta ni . .2 jam tak top up pun dah bingung ! haha dunia jadi serabut jek  . . huhu *pengalaman je ni*

but i have no money !!

itulah keluhan boyfriend pada girlfriend yg disayanginya tu . .so macamana kita nak nikah ni dear ? what the funny you man . .  bawa berbincang dari you alls terus-terusan di landa dosa danmaksiat bercinta tu . .apakata korang jumpa mak ayah si gadis  . .bincang betul-betul . .. katakan hajat yg baik tu dan apa yg paling wajib itu yg didahulukan .  .tak mungkin menjadi beban sepanjang hidup nanti . .insyaallah .  . *wa cakap lu  . .

but the girl janganlah mengada cakap '' NO MONEY NO LOVE''
makan pelempang la jawapanya anak derhaka macam ni sebab she love your money  ,but not your heart !! kalau korang jumpa girlfriend kayak gini ,baik korang lepaskan je guys .  . sakit doe kepala otak korang nanti nak melayan karenahnya  . .

sesungguhnya barang siapa yg menyayangi kekasihnya lebih dari dirinya sendiri maka dia itu ialah . . . . . . .  .
*alamak lupa perkatan yg akhirnya tu la ... heee ~peace~
awak jawaplah sendiri ye . . :p

Comments