Skip to main content

PERMAINAN ATAU PEMBUNUH ?

hai gayboy  ! main game ekk ????

haha tengok disitu gay ok,bukan guy  katanya gamer ,hacker , ramai yg gay . .waallahhualam..dia buat dia tanggung ye dak  ? lantaklah mereka nak jadi apa pun janji dia bahagia dengan jalan yg dia pilih . . . kita bukan tuhan yg nak menghukum dia ,semuanya kita serah pada Allah yg maha kuasa  . *takbirr*

 yeah !

sebab saya menyapa  gay petang ni ialah sebab saya ada berita pasal hobi mereka  yg nak dikongsikan bersama-sama ni . eh ! ayat saya macam lain pulak kali ni  . . 

.
  bukan dia ea . .

kaki komputer game  . . mari kita renungkan bersama . .  . lihat gambar dibawah yg tak berapa jelas tu ..baca pelahan-pelahan lepas tu fikirkan jugak pelahan-pelahan . . apa risikonya ini . .

baca tajuk yg diatas tu . . .

meninggal di keyboardnya sendiri . . .

bacalah luahan hati ibu mendiang . . .


sumber ni saya dapati dari akbar the STAR bertarikh 6 november 2013 . . . antara lain katanya . .

ong yee haw 23 , has been at the cybercafe from 10pm on sunday until 1pm the next day  before returning home to his own computer. but nobody known what game ong had been played before his death.

his mother chew qun juan ,62 said her only son had been addicter to computer games ever scien he stopped working at a restaurant five months ago following a motorcycle accident .

he injured his right hand and had to stop working. i constantly told him not to spend too much time on computer games but he never listened . .

i single . . .handedly raised him after my husband died of cardiac arrest 15 years ago .words cannot describe my sadness now.

 i only hope that others , who are also addicted to computer games will learn something from this .


awak . .oo. . awak . .
pekara yg kita anggap permainan yg menyeronokkan itu rupanya boleh menjadi pembunuh juga kan . so sama-samalah kita menjadi kan cerita benar ni sebagai panduan dalam kehidupan kita seharian . . .  bytheway saya tak minat main komputer games but  i love gamer . . hehehe . .ye ofcos ,this becos i love u lah i update entri yg macam pelik tapi benar ni hehehe . . sorry if saya over :p

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx