PERMAINAN ATAU PEMBUNUH ?

hai gayboy  ! main game ekk ????

haha tengok disitu gay ok,bukan guy  katanya gamer ,hacker , ramai yg gay . .waallahhualam..dia buat dia tanggung ye dak  ? lantaklah mereka nak jadi apa pun janji dia bahagia dengan jalan yg dia pilih . . . kita bukan tuhan yg nak menghukum dia ,semuanya kita serah pada Allah yg maha kuasa  . *takbirr*

 yeah !

sebab saya menyapa  gay petang ni ialah sebab saya ada berita pasal hobi mereka  yg nak dikongsikan bersama-sama ni . eh ! ayat saya macam lain pulak kali ni  . . 

.
  bukan dia ea . .

kaki komputer game  . . mari kita renungkan bersama . .  . lihat gambar dibawah yg tak berapa jelas tu ..baca pelahan-pelahan lepas tu fikirkan jugak pelahan-pelahan . . apa risikonya ini . .

baca tajuk yg diatas tu . . .

meninggal di keyboardnya sendiri . . .

bacalah luahan hati ibu mendiang . . .


sumber ni saya dapati dari akbar the STAR bertarikh 6 november 2013 . . . antara lain katanya . .

ong yee haw 23 , has been at the cybercafe from 10pm on sunday until 1pm the next day  before returning home to his own computer. but nobody known what game ong had been played before his death.

his mother chew qun juan ,62 said her only son had been addicter to computer games ever scien he stopped working at a restaurant five months ago following a motorcycle accident .

he injured his right hand and had to stop working. i constantly told him not to spend too much time on computer games but he never listened . .

i single . . .handedly raised him after my husband died of cardiac arrest 15 years ago .words cannot describe my sadness now.

 i only hope that others , who are also addicted to computer games will learn something from this .


awak . .oo. . awak . .
pekara yg kita anggap permainan yg menyeronokkan itu rupanya boleh menjadi pembunuh juga kan . so sama-samalah kita menjadi kan cerita benar ni sebagai panduan dalam kehidupan kita seharian . . .  bytheway saya tak minat main komputer games but  i love gamer . . hehehe . .ye ofcos ,this becos i love u lah i update entri yg macam pelik tapi benar ni hehehe . . sorry if saya over :p

Comments