Skip to main content

PESANAN PENAJA KE APA TU

jangan pernah untuk membenci  . .

itu yg saya ucapkan hari-hari dalam hati ini , namun kadang-kadang jiwa orang muda ni memang kalut sikit , tiba-tiba naik hangen ,tak memasal bingung , apakah puncanya kadang-kadang sendiri pun tak tahu hahaha . .  ayat yg selalu terkeluar dari peti suara ni ialah ' sengal '  . .  .!


pagi ni ronda-ronda wall kawan yg sorang ni , dia duduk utara ore teranganu sokmo ! . . dulu ingat lagi masa kami rapat ,dia selalu tegur saya katanya :

yunx  ,mung jange la wak dp fb mung guna gambo tak tutup rambut ,haram tu yunx,berdosa , walaupun buke wajah mung ,tapi tiak  kali ore jate dok nengok deme dapak dose ,mung dose gok yunx . pah nim guna dp gambo yg tutuk aurak ye yunx? 

amboi ayat dia  . .cair saya membacanya saat tu  hehe dan masa tu saya hanya kata . . ok laaa .  . . * nampak macam tak ikhlas disini *

bukan apa sebenarnya saya memamg suka guna gambar awek-awek comel sebagai dp muka buku , termasuk lah wajah saya sendiri  . . .hahaha *comel sangat ke tu - perasan je kan , bunian kat villa nabila nak sorok kan saya pun fikir 10 kali baru disorokkannya haha . .


tapi yg menarik nya  pagi ni , bila saya tenguk profile  girl yg ada relation dengan  dia  dimuka buku itu . . halamak !! terkejut monkey saya dibuatnya . . hair free juga la hahaha


bang !! kalau nak jaga bini orang tu,tenguk dulu bini sendiri  ok ke tak ,lepastu baru boleh berpesan-pesan bagai hahaha *maaf bahasa agak kasar disini *

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx