Skip to main content

SAYA DAN LAGU

hai selamat patang
bila pagi tadi dah habis kerjakan wall kawan- kawan fb , petang ni sunyi pulak rasa ,layan game kt psp tu pun dah tak rasa seronok ! layan lagu jiwang pun dah tak rasa ! hmmm . . .

tiba-tiba air mata bergenang kat mata ni , perlahan -lahan dia jatuh satu persatu kepipi saya ni . . dah kenapa ? emm . .  hati saya jadi sayu . .sebak . . dan terus nya air mata tu terus turun laju dan laju . . .
* bak tisu selai *

awak  . .  tau tak awak kenapa saya jadi sepoyo ini ?? sebenarnya saya terdengar lagu negara ku dan saya menghayati liriknya ! begitu terasa sangat  . . .  ianya sungguh menyentuh hati sekali kerana negara saya yg didalam lirik lagu tu ! ye lagu itu untuk malaysia saya awak !!

dimana dalam lagu tu  . .  .
 


Negaraku
Tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup
bersatu dan maju,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan,
Raja kita
selamat bertakhta,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan.
Raja kita
selamat bertakhta
tanah tumpah nya darah yg mahukan rakyatnya bersatu dan maju !!minta dirahmati dan diberi kemajuan !!bersama rakyatnya diberi bahagia dari Tuhan  ! disamping raja yg bertakhta . .  .

ya Allah awak . . betapa itulah harapan lagu negara kita untuk negara dan rakyatnya ! sungguh tinggi sekali harapan tu ! 

namun apa yg buat saya sedih  . .  . walaupun negara kita dah maju sekarang ni  . . .  bagaimana keadaan rakyat jelatanya sekarang ? berpuak-puak  ! membunuh ! jenayah dimana-mana ! sentiasa tak berpuas hati dgn orang lain ! tak pernah untuk bersatu ! tak pernah terfikir utk menjaga negara tanah tumpah darahnya . . .ohh sedih sangat-sangat . . . . serious saya menangis dipetang ni . . . hanya kerana lagu ini . . .  :'(
awak . .  saya  sayang negara saya 
saya sayang keharmonian negara saya
saya tak nak kehancuran pada negara saya hanya sebab kuasa !!
aduh . .sedih sangat-sangat . .  .
* bak tisu lagi 5 lai *

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx