Skip to main content

SEBAB DEMAM . . .

 .hello . .  .
48jam tak dapat masuk blog sebab ada urusan yg lebih penting dari meroyan ! bukan pergi tengok fizo dan cik mawar  nikah pun tapi atas urusan hal peribadi yg tak sehebat mana namun  sangat penting  buat saya  . .  maka sepilah blog ni selama 48jam itu . . cehh


awak . .  .
mungkin agak keterlaluan jika saya katakan dalam 48jam ini berbagai pekara boleh aja terjadi contohnya baru saja saya online my muke buku , ada orang dah mengadu yg dia demam . . . ohnya bersabarlah ye ,sesungguhnya demam itu penghapus dosa-dosa kecil . . :)

namun begitu ketahuilah sesungguhnya yg baik itu datangnya dari Allah , DAN SAKIT TU AWAK YG PERGI CARI ! eh . . kenapakah huruf besar disitu . .  itu ialah amaran !!!! AWAS!! heee . . gurau disini~

awak . .  kita duduk di malaysia ni memang mudah kena demam sebabnya cuaca negara  kita ni kejap panas ,kejap sejuk ,lagi-lagi sekarang ni musim hujan . .   lainlah kalau kita duduk diarea dunia yg bersalji ,mungkin kita dah biasa sejuk dan kita dah tau jalan terbaik untuk mengelakkan terlalu sejuk untuk badan kita . . .maksud saya kita pandai layan diri kita ini.

kadang-kadang pepagi dah hujan tup-tup pukul 10 am dah panas terik ! aaa... disitu hebatnya bumi kita so . .hati-hati dengan keadaan begini ! kita tak perlulah bermandi hujan macam cerita hindustan tu . . mereka tu belakun sedangkan awak berkerja :p

kemudian janganlah lewat tidur malam kerana badan yg letih perlukan rehat secukupnya dan jika siang awak dah berkerja ,malam pula menjadi 'burung hantu' bila masa otak awak nak rest ? emm kesian kan, tu sebab otak bila sudah  letih dia bawa demam bersama dengan awak . .  haish . .  doktor demam kah cik Lyenda nur  ni ??

yg lawaknya  . . .  pesakit yg mengadu demam tu sebenarnya dia pemalu . .yup. . dia malu nak makan ubat  . . hehehe malu-malu pokok semalu :p *yg jelas penakut ubat * . .  so kita tunggu dan lihat sekebal manakah dia  . .heee  . .  mohon awak cepat sembuh ye :)




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx