SEBAB DEMAM . . .

 .hello . .  .
48jam tak dapat masuk blog sebab ada urusan yg lebih penting dari meroyan ! bukan pergi tengok fizo dan cik mawar  nikah pun tapi atas urusan hal peribadi yg tak sehebat mana namun  sangat penting  buat saya  . .  maka sepilah blog ni selama 48jam itu . . cehh


awak . .  .
mungkin agak keterlaluan jika saya katakan dalam 48jam ini berbagai pekara boleh aja terjadi contohnya baru saja saya online my muke buku , ada orang dah mengadu yg dia demam . . . ohnya bersabarlah ye ,sesungguhnya demam itu penghapus dosa-dosa kecil . . :)

namun begitu ketahuilah sesungguhnya yg baik itu datangnya dari Allah , DAN SAKIT TU AWAK YG PERGI CARI ! eh . . kenapakah huruf besar disitu . .  itu ialah amaran !!!! AWAS!! heee . . gurau disini~

awak . .  kita duduk di malaysia ni memang mudah kena demam sebabnya cuaca negara  kita ni kejap panas ,kejap sejuk ,lagi-lagi sekarang ni musim hujan . .   lainlah kalau kita duduk diarea dunia yg bersalji ,mungkin kita dah biasa sejuk dan kita dah tau jalan terbaik untuk mengelakkan terlalu sejuk untuk badan kita . . .maksud saya kita pandai layan diri kita ini.

kadang-kadang pepagi dah hujan tup-tup pukul 10 am dah panas terik ! aaa... disitu hebatnya bumi kita so . .hati-hati dengan keadaan begini ! kita tak perlulah bermandi hujan macam cerita hindustan tu . . mereka tu belakun sedangkan awak berkerja :p

kemudian janganlah lewat tidur malam kerana badan yg letih perlukan rehat secukupnya dan jika siang awak dah berkerja ,malam pula menjadi 'burung hantu' bila masa otak awak nak rest ? emm kesian kan, tu sebab otak bila sudah  letih dia bawa demam bersama dengan awak . .  haish . .  doktor demam kah cik Lyenda nur  ni ??

yg lawaknya  . . .  pesakit yg mengadu demam tu sebenarnya dia pemalu . .yup. . dia malu nak makan ubat  . . hehehe malu-malu pokok semalu :p *yg jelas penakut ubat * . .  so kita tunggu dan lihat sekebal manakah dia  . .heee  . .  mohon awak cepat sembuh ye :)




Comments