Skip to main content

YANG PENTING HAPPY

selamat malam awak . .
menyusuri lorong zon muka buku ni kadang-kadang memang menyeramkan jika kita berjalan sengsorang , melainkan jika kita ditemani kawan-kawan ! sambil sembang-sembang ada juga diselitkan gelak tawa ,walaupun yg nyatanya gelak itu tidak kedengaran suaranya dan tidak jugak kita tahu apakah ianya hadir dari hati yg ikhlas . .
world off | via Tumblr

minggu ni cukup letih buat saya . .  .so gadjet saya hampir semua '' off mode '' . . . macam tak best je nak menghubungi orang yg luar. . alasannya tak nak mengganggu dia ! entahlah alasan ni dapat diterima ke tidak , saya pun tak pasti  . .

awak kalau sebelum ni kawan-kawan kata saya kepala gila-gila ,tapi kali ni biar saya katakan seronok jadi orang gila sebenarnya ! walaupun kita belum berada tahap gila yg kronik !


bila gila  , kita dapat gelak suka hati kita je ! meroyan mana yg kita nak ! meluahkan mana yg kita simpan ! sehingga kan tiada lagi stock sedih bila berada dalam keadaan 'mood gila-gila' tu . hilang semua stress ! muka asik senyum dan senyum, awet muda le tu ! apa taknya asik gelak,gelak dan gelak . . .
smile | via Facebook - inspiring image
awak . .  yg sebenarnya gelak yg berlebihan macam yg selalu saya buat tu  , rupanya penyebab banyak ilmu jadi  hilang ! lagi banyak kita ketawa lagi gelap hati kita  ... so lagi baik kita senyum dari gelak berdekah-dekah  . .. :)

akan tetapi janganlah bermuka ketat je hari-hari , tak masuk rezki kalau macam tu katanya. . awak . .yg sedang-sedang sudah la kan  . yg penting kita enjoy dengan kehidupan kita dan happy selalu . . .  .so everything gonna be ok !

Untitled

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx