2014

salam dimalam ambang tahun baru masihi dari saya . alhamdulillah setahun sudah berlalu kini januari 2014 muncul kembali .

bila ditanya apakah yg awak lakukan dalam 8760 jam yg lalu ? saya hanya mampu berkata  :

1/4 dihabiskan dengan mencari ilmu

1/4 dihabiskan dengan  mencari rezki

1/4  dihabiskan dengan  mencari cinta

dan 1/4 lagi saya habiskan entah dimana !

saya lupa saya ada kehidupan yg lebih penting untuk saya fokuskan , saya ada iman yg perlu saya perbaiki dan saya ada akhlak yg perlu saya sempurnakan .

ok ... untuk pertama kalinya entri saya bagi 2014 ni  , izinkan saya berkongsi serba sedikit ilmu yg saya baca dari sebuah  majalah yg mungkin baru  bagi saya , tapi entahlah bagi awak semua  ...

tips untuk menjadi  wanita cantik !

1 ...jadikanlah sikap menundukkan pandangan mata anda *ghadul bashar * sebagai celak bagi kedua belah alis matamu , insyaAllah pandangan visual kalian akan menjadi semakin jernih dan bening ..

2 ... oleskan lipstik kejujuran dan kebenarnan * alhaq* pada ulasan bibirmu ,insyaAllah ukiran senyuman kalian akan bertambah manis dan dihargai ..

3 ...alunkan kemerduan dan kesyahduan suaramu dengan tilawah al-quran dan zikrullah , insyaAllah hulwatul iman akan dikecap roh kalian sebagai mana lidah merasakan kemanisan makanan..

4 ...sarungkanlah kedua-dua belah tanganmu dengan sedekah dan jari-jarimu dengan cincin ukhuwah , insyaAllah kelak kalian akan temui warga soleh yg nilainya melebihi segunung emas permata ..

5 ...luruskan postur tubuh badanmu dengan ketulusan dalam menunaikan solat dan beribadat hanya kepadaNya , insyaAllah tak akan DIA mempersia-siakn keikhlasan atau istiqamah kalian dalam mencari keredhaanNya..

6 .. rawatlah rambutmu dengan hijab Islami , insyaAllah ia akan menyelimuti azaraujasad sang hawa daripada menjadi mangsa kerakusan insan yg terlepas dari tambatan imannya..

7 ... bedakkan raut wajah kalian dengan kosmetik yg berasaskan malu dan keadaban , insyaAllah kesederhanaan lahiriah yg kalian biaskan itu akan menyejukkan tiap pandangan mata yg memandang ..

8 ...lumurkan sabun istigfar ke setiap anggota badanmu , insyaAllah ia mampu mengikis daki kekotoran dosa dan kesalahan yg kalian telah lakukan ..

             beauty of hijab

Comments

Popular Posts