CERITA LEPAS SKODENG INBOX

bila baca inbox cik Lyenda pagi ni ,sesuatu yg menyakitkan hati telah berlaku ! girls !!

Love When You're Ready



alkisahnya seorang teman baik cik Lyenda yg namanya ________ *lu fikirlah sendiri oke :p beliau telah bercerita dengan cik Lyenda bahawa dia sedang bersedih sangat-sangat sekarang ni ,kerana kekasihnya yg di puja selama dua tahun , kini telah berpaling tadah darinya .

percintaan yg belaku ketika si gadis sedang belajar itu telah hanyut selama 2 tahun ( 24 bulan ) dimana selama itu si boy friend sangat takecare dengan si girl friend , semuanya untuk dia, bukan hendak mengungkit , tapi banyak yg dah di keluarkan demi girl tersebut termasuklah masa , wang ringgit dan segalanya , kerana boy sangat sayangkan girlnya !

namun bila girl habis study dan sudah berkerja , dari hari ke sehari semuanya menjadi  hambar ,membuatkan boy terpaksa mencari puncanya dari kawan-kawan terdekat girl , malang tak berbau , si boy yg malang diberitahu bahawa si girl sudah menjalinkan hubungan cinta dengan kekasih baru !

boy jadi kecewa kerana cinta girl ialah cinta plastik ! apa yg boy tatang selamani umpama  menatang ais , ais cair , tangan jadi kebas dan basah *peribahasa baru* aah sakit nya hati ini , luah boy kat cik Lyenda , namun cik Lyenda berpesan :

''redha pada semua yg terjadi , mungkin Allah nak tunjuk kat awak sekarang ,agar esok - esok awak tidak terluka di penghujung jalan , halal kan sahaja semua yg awak dah bazirkan untuknya ,anggap jelah itu semua sedekah untuk seorang insan yg kurang kasih sayang  . . . . ''


*girl sehebat mana pun pelajaran awak , jangan pernah permainkan perasaan orang yg sangat menyayangi awak kerana itu tidak adil !

Girls

Comments