Skip to main content

CERITA LEPAS SKODENG INBOX

bila baca inbox cik Lyenda pagi ni ,sesuatu yg menyakitkan hati telah berlaku ! girls !!

Love When You're Ready



alkisahnya seorang teman baik cik Lyenda yg namanya ________ *lu fikirlah sendiri oke :p beliau telah bercerita dengan cik Lyenda bahawa dia sedang bersedih sangat-sangat sekarang ni ,kerana kekasihnya yg di puja selama dua tahun , kini telah berpaling tadah darinya .

percintaan yg belaku ketika si gadis sedang belajar itu telah hanyut selama 2 tahun ( 24 bulan ) dimana selama itu si boy friend sangat takecare dengan si girl friend , semuanya untuk dia, bukan hendak mengungkit , tapi banyak yg dah di keluarkan demi girl tersebut termasuklah masa , wang ringgit dan segalanya , kerana boy sangat sayangkan girlnya !

namun bila girl habis study dan sudah berkerja , dari hari ke sehari semuanya menjadi  hambar ,membuatkan boy terpaksa mencari puncanya dari kawan-kawan terdekat girl , malang tak berbau , si boy yg malang diberitahu bahawa si girl sudah menjalinkan hubungan cinta dengan kekasih baru !

boy jadi kecewa kerana cinta girl ialah cinta plastik ! apa yg boy tatang selamani umpama  menatang ais , ais cair , tangan jadi kebas dan basah *peribahasa baru* aah sakit nya hati ini , luah boy kat cik Lyenda , namun cik Lyenda berpesan :

''redha pada semua yg terjadi , mungkin Allah nak tunjuk kat awak sekarang ,agar esok - esok awak tidak terluka di penghujung jalan , halal kan sahaja semua yg awak dah bazirkan untuknya ,anggap jelah itu semua sedekah untuk seorang insan yg kurang kasih sayang  . . . . ''


*girl sehebat mana pun pelajaran awak , jangan pernah permainkan perasaan orang yg sangat menyayangi awak kerana itu tidak adil !

Girls

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx