REDHA YE SAYANG

hurm , jari - jemari  ni dah kaku dik kesejukkn malam ini , namun saya terasa ingin sangat nak berblog , dan melayarkan entri sepi buat lepaskan jiwa yg sedang gelora ! gelora?? ofcos gelora yg melanda perasaan mangsa-mangsa banjir di waktu ini !


ye kali ini bukan saja Terengganu dan Kelantan ,malahan Pahang dan Johor pun terlibat dalam musim tengkujuh ini, dugaan besar bagi penduduk ditanah rendah !

percayakah awak  , jika saya katakan kejadian banjir ini Allah turunkan hanya sebagai cobaan pada kita?

ye sebelum ni , kalau buka je muka buku cik Lyenda ,apa yg saya jumpa dan terbaca  , orang Pahang , orang Terengganu ,orang Kelantan tak habis-habis mengutuk orang Johor ! sebabnya apakah ? ye,tak lain tak bukan sebabnya BOLA la apa lagi ! hebat sungguhkan power sebijik piala ! hihihi tak herolah namanya kalau tak belagak ! ye dok ?

dan ye , dan mangsanya ialah pasukan bola saya JDT ! yg mana team tu pemainnya hebat-hebat belaka namun team itu baru  je ditubuhkan err, maksud saya team gabungan baru lah! ok settle ,pelawanan dah tamat dan juaranya ofcos la  team Pahang yg makmur  , alhamdulillah ~

bytheway , dimusim banjir ini , tiada lagi kutukkan dibaca oleh mata saya ini , tetapi doa demi doa terpampang di wall muka buku kawan-kawan cik Lyenda itu ! syukur alhamdulillah , inilah yg kita mahu ! jika dipadang kita adalah musuh , namun di dalam musibah begini , kita adalah hamba Allah yg terlalu lemah dengan kuasaNYA ! tiada beza antara kita , mangsa tetap mangsa ,banjir tetap banjir !

ye awak , sehebat mana pun kita, negeri kita , team kita , darjat kita  tetapi bila dikuasa Allah ,kita tetap lemah dan tiada berdaya *ALLAH HUAKBAR*

dalam saat yg makin meruncing ,saat hujan yg belum lagi reda ni , marilah kita sama-sama mendoakan agar semua mangsa banjir di pantai timur dan di Johor  selamat dari perkara yg tidak diingini, aminn ...

Texas Hill Country vacation riverfront cabins for rent in Concan, Texas: Frio R  | via Tumblr
awak ,hujan buat saya rindu ~

Comments