SEMANGAT KAMI ~ RARE JOHOREAN ~


ini dia Hero JDT yg telah berjaya membangkitkan semangat orang Johor untuk terus meminati sukan bola sepak tanah air . pelbagai cara dan usaha yg baginda jalankan demi memertabatkan sukan bola sepak negeri khasnya dan bola sepak negara umumnya ...

apa yg telah kita sesama saksikan permainan yg menjadi salah satu team terHOT di liga bola sepak Malaysia ialah team JDT yg di naungi oleh baginda.

pemain-pemain inport,pemain handalan negara ,pemain terhebat negeri turut sama menyumbangkan tenaga yg dibayar dengan harga setimpal ! namun apa yg menjadi isu  yg kurang sihat ,  team JDT  telah menyebabkan kemunculan berpuluh-puluh  page yg berunsur ANTI JOHOR  di laman sosial sekarang. jika kita dapati semua page itu datangnya dari negeri pantai timur . awesome kan ???

disini saya ingin memberi pendapat ..sebagai penyokong JDT yg bersemangat kental , kita hendaklah jadikan semua kata-kata nista  , tanggapan negetif orang ramai terhadap pasukan JDT itu sebagai pemangkin untuk kita teruskan menyokong tanpa berbelah bagi .

kita tak mahu penyokong kita menjadi penyokong lalang , jangan jadi penyokong yg emosi , jaga tiap tingkah laku supaya .... awak bacalah kata-kata dari TMJ  yg didalam gambar tu ,maka awak akan paham lah nanti maksud saya ..


teruskan menyokong JDT *team yg baru , team yg hot , team yg menjadikan semua pasukan negara kecut dan team yg menjadikan semua stadium sesak jika bertanding dimana-mana  pun..

pada pemain yg dibayar ,bermain lah dengan sungguh-sungguh kerana tiap sen yg dibayar untuk anda ,itulah semangat kami (penyokong JDT ) andainya kalian semua tidak berjaya memertabatkan team kami , maka sia-sialah hasil kerja berbayar anda itu ...

goodluck guys , hidup TMJ <3  , tahniah warga johor , Allah selamat  kan kalian ..aaminnn...

Comments

Popular Posts