Skip to main content

SEMANGAT KAMI ~ RARE JOHOREAN ~


ini dia Hero JDT yg telah berjaya membangkitkan semangat orang Johor untuk terus meminati sukan bola sepak tanah air . pelbagai cara dan usaha yg baginda jalankan demi memertabatkan sukan bola sepak negeri khasnya dan bola sepak negara umumnya ...

apa yg telah kita sesama saksikan permainan yg menjadi salah satu team terHOT di liga bola sepak Malaysia ialah team JDT yg di naungi oleh baginda.

pemain-pemain inport,pemain handalan negara ,pemain terhebat negeri turut sama menyumbangkan tenaga yg dibayar dengan harga setimpal ! namun apa yg menjadi isu  yg kurang sihat ,  team JDT  telah menyebabkan kemunculan berpuluh-puluh  page yg berunsur ANTI JOHOR  di laman sosial sekarang. jika kita dapati semua page itu datangnya dari negeri pantai timur . awesome kan ???

disini saya ingin memberi pendapat ..sebagai penyokong JDT yg bersemangat kental , kita hendaklah jadikan semua kata-kata nista  , tanggapan negetif orang ramai terhadap pasukan JDT itu sebagai pemangkin untuk kita teruskan menyokong tanpa berbelah bagi .

kita tak mahu penyokong kita menjadi penyokong lalang , jangan jadi penyokong yg emosi , jaga tiap tingkah laku supaya .... awak bacalah kata-kata dari TMJ  yg didalam gambar tu ,maka awak akan paham lah nanti maksud saya ..


teruskan menyokong JDT *team yg baru , team yg hot , team yg menjadikan semua pasukan negara kecut dan team yg menjadikan semua stadium sesak jika bertanding dimana-mana  pun..

pada pemain yg dibayar ,bermain lah dengan sungguh-sungguh kerana tiap sen yg dibayar untuk anda ,itulah semangat kami (penyokong JDT ) andainya kalian semua tidak berjaya memertabatkan team kami , maka sia-sialah hasil kerja berbayar anda itu ...

goodluck guys , hidup TMJ <3  , tahniah warga johor , Allah selamat  kan kalian ..aaminnn...

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx