BILA BUDAK FORM 6 GUNA FB SAYA


Assalammualikum . . . .
bulan lepas kan sebulan saya tak guna  FACEBOOK SAYA tu ,makanya si manja saya yang macho bergaya tu rupanya sudah cari pasal dengan beberapa orang friendlist saya . . . oh mia ku sayang ,apa kah kamu dah buat  ??? malam ni saat saya mau clearkan stock *ceh ...macam tokeh  jual barang kat mall pula saya ni kan ? tiba-tiba saya terjumpa satu perbualan yg amat membingungkan saya . makin saya baca,makin saya jadi keliru . . at least  rupanya dalam satu malam (dihari yg berkenaan ) budak mia dah block 6 orang friendlist saya secara serentak ! gila !

awak nak tau apa yg mia dah buat diinbox ??

 Untitled

  • Conversation started December 19, 2013
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    assalam
    ni kawan faris
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    faris ckp sembang ngn orang lain boleh .....sembang ngn die knp tk boleh........die dah buat salah ke kat ko........sekarang ni die minta putus.......die minta maaf segala dosa die kat ko.....die minta ko tolong la maaf kan die....sbb hari ni die ambil keputusan pmr.....die minta hang tolong doa kan die buat kali teakhir agar pmr die cemarlang.........dan die ckp bye kakak buat kali teakhir.......die ckp tk kan kacau hang lagi....
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    ok tengs sbb jadi org perantaraan ..gud luck ~
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    nk tanye sikit boleh
    knp ko blok die .....mecej ngan ko
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    ni je hadiah yng faris bagi kat ko
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    die simpan gambar tu sampai sekarang......tau.....
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    ooh..eah ..
    timekasih la simpan gmbr tu ...
    ko ni sape gf dia ke sibuk2 nk taw psl aku dgn dia ?? ni fb aku ..so aku punya suka la nk block sape ,understand ??
    mungkin lps ko bce msg aku ni.. ko plk aku block ?? cane? bru fair kan ??
    oke..ko bce dulu .aku bgi chance ,then esok2 klu aku free,aku block ko plk eah.. so lps ni takde org yg nk menyebok psl aktiviti aku kt fb ni ... orite ke ??
    mcm takde keje lain kan ..membebel kt inbox org ...kalau aku taw ko mcm ni ..awl2 aku delete ko punya request friend !
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    aq ni bukan gf die pun
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    so ape sal nk menyebok hal aku dgn dia ni ??
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    cume nk menolong je
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    tak payah!! aku tak perlukan pertolongan sesiapa
    aku block dia bersbb, tu hak aku oke,org lain jgn sebuk2 pertikaiknnya
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    tapi die yang suruh aq ikut je
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    oke mungkin ko tak slh ..faris yg suruh ...aku terima kenyataan ko ..tp aku block dia bersbb ..bkn suke2
    aku maafkn ko ..tp lps ni jgn pm aku kalau hnye nk cerita psl faris tu lagi..
    kalau aku da block seseorg tu bermakna ,aku nk stop semua aktiviti aku dgn dia,so ape2 pun kisah dia ,aku da taknk amek port lagi..
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    kira ko tk de ape2 hubunagn dengan die ke
    sorry klau terlepas ckp
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    sbnarnya sblom ni dia adik angkat aku ,tpi bila aku takleh nk pasang adik angkat lain sbb dia tak bagi aku syg adik2 aku yg lain,mne boleh aku terima tu !! tu hak aku..bf aku pun tak marah..dia plk yg nak mrh2..WTF !!!tu sbb aku block je dia,so lps ni aku bebas dri kena kutuk dgn dia...
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    oke2 , aku maafkn ko tp...lain kali ingat jgn percaya sbelah pihak, org buat sesuatu mungkin bersebab,bukan suka2 oke? aku pun tak salah kn ko 100% dlm hal ni..

  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Tapi knp ko tk gi tau ko ade bf.....dan adik angkat yg lain
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    utk ape ?? bercinta jgn bgi tau org, kalau berkawen bru boleh gtau..cube ko tnye ustaz ko,betol ke tak kata2 aku ni
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Tapi kalau ko cite masalah ko dekat die.........die mesti memehami nye
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    dia blom matang utk taw masalah aku ...
    emm maksud aku ... belum cukup matang
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Die umur bukan 15 ke...ape yng tk matang nye
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    aku da 18 nk ke 19...so mne lebih matang ????
    15 tu masih kanak2 haha
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Tapi 15 yu dah boleh pikir bende.......elok ke tk elok ken
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    aku tak suke share masalah dgn adik2 ni..
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Ooo...
    Ko rase ko nk kat die ke
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    gile ko ! spm pun dia tak lepas lgi la wei,
    dah la aku nk mkn jap...byeee
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Bukan .....faris tu minta berangkat balik.....ko.nk.tk
    Mkn??????.....
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Klau nk aq boleh tolong
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    ke... ko nk aku block ko mlm ni ???????
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Ok la....bukann ape aq cian je kat die....
    Kesian pmr die
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    lgi elok ko je jd couple dia
    apehal pmr dia dgn aku ????
    dia yg mls study kan ? asik berfb je kojenya ..hah tulah hadiah nya... sape suh..
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Dapt 7a je 2b
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    syukur la..dri takde a langsung
  • Nurul Fatin
    Nurul Fatin

    Die taget 9a kut
    Hang betul tk cian kat die.......
  • Yenda Ixati
    Yenda Ixati

    ok fine ..sebab aku kesian kt dia ,aku kesian kat ko..kejap lgi aku tekan la button block kt profile ko ni eah ?? tunggu sat naaaa... hahaha kan aku dah ckp..jgn cerita psl dia lgi kat aku,,tpi ko degil..asik2 cerita..mmg takpaham langsung kan ckp melayu yg mudah ni..oke...terima kasih jdi kwn fb aku ,wlaupun kejap ! cuma pesanan aku.... jgn pakse yg org lain tak suke ,nnt ko yg merana ~ oke bye.. salam ~
You cannot reply to this conversation. Either the recipient's account was disabled or its privacy settings don't allow replies. <~ inilah hasilnya  . ..  mia dah block profile budak perempuan yg nak menolong si faris (budak form 3 mase tu ) adeh . . . ..

Untitled | via Tumblr

Comments

Anonymous said…
Ganeh boto si adek lelaki yg mcm x jd tu yee :p #mohon jgn block den plak yoo xD