CARI CALUN ?


As salammualaikum ...

Perempuan sebaya 23 tahun seperti saya , jika masih solo akan sentiasa diajukan soalan ' ko bila? aku teringin nak makan nasik minyak ko pulak'  ..ye soalan ' ko bila' itu lah yang buat saya keliru . namun jika ke tanah perkuburan ,awak jangan cuba tanya kan soalan begitu ,kerana ianya pasti menghibakan suasana yang sedia hiba ..

Sebenarnya bukan memilih atau limited edition of love menjadi pegangan hidup insan seperti kami ni tapi bila ditanya soal calun- calunnya itu adalah  ... ada pakar yang bersuara , katanya :

CARILAH LELAKI :
yang mampu menjadi imam untuk kamu..
Yang menitiskan airmatanya  apabila melihat kamu sakit ketika melahirkan anaknya
yang membangunkan kamu untuk beribadat dengannya diwaktu sepertiga malam
dan jika pencarian kamu itu sudah ditemui,jangan pernah lupa untuk bersyukur kepadaNYA....

kemudian jadilah,PERMAISURI HATINYA,PENEMAN DIKALA SUKA dan DUKA...PENGUBAT RINDU dan LARA...

* persoalannya  . . .

dimanakah boleh saya dapati calun-calun yang seperti itu dimuka bumi malaysia ini ? kalau ada pun mungkin sudah ditempah ! suaminya orang *sudah berpunya ! orang tua-tua ! pak-pak  haji ,pak- pak lebai!  sebab anak-anak muda zaman ni hanya sanggup tidur lewat bukan untuk mengerjakan solat tahjud , tetapi untuk berjalur lebar atau pun gamming atau mengurat  . .
huhu ...ada jodoh tak kemana kan .. itu yg pasti ~ :)

PESANAN BUAT BAKAL PENGANTIN BARU . . . .

Sharing is caring



Comments