HUJAN

Assalammualaikum . .
bila kita memandang kelangit , awan mendung pula  berkumpul ,secara tak langsung  kita akan bersuara dengan bangganya ,itu tanda hujan akan turun , kenyataan itu dikukuhkan lagi jika ada suara guruh , pancaran cahaya kilat dan petir . betul ?

secara fizikalnya kita selalu nampak hujan turun dihadapan mata kita , merasa titisan air hujan ditapak tangan kita  , merasa  kedinginan tempias air hujan bila angin bertiup kearah kita  dan ketika itu tak salah jika saya kata secara automatik perut boleh terasa lapar ..pelik kan ?

paling menarik bila hujan ialah suaranya . . .suara titisan hujan lebat amat menakutkan  tetapi suara rintik-rintik hujan gerimis sangat memukau , walaupun ianya turun tiada berlirik   . pasti ?

tapi pernahkan awak bayangkan bagaimana jika kita berada diudara , melihat hujan dibawah kita ? bukan diatas kepala kita .. mari kita saksikan kekuasaan Allah s.w.t

 SubhanaALLAH . . . hasilNya amat memukau mata tiap  insan yg serba kekurangan ini  . namun tak kurang ada manusia yang serba kekurangan itu juga merasa takbur bagai dialah pemilik alam ini  . .nauzubillah himinzaliq . . .

Comments

Popular Posts