Skip to main content

KISAHNYA SAYA

Assalamualaikum  . . . .

ku menyintaimu sedalam - dalamnya hatiku , miski pun tak siapa pun yang tahu . . lahai . . jiwang pulak . . . harini makin hari , jiwa saya makin tenang dan semuanya bagai pemangkin untuk semangat saya yg lama dulu hilang , namun begitu saya tak pasti sehebat mana power pemangkin itu untuk saya . adakah kekal selamanya atau hanya sementara ?
waallah hualam . . .

awak . . pernah satu ketika saya jadikan hidup ini bagai pertaruhan  ! antara keluarga dan cinta , namun akhirnya saya kena akur kerana keluarga adalah segalanya dan cinta itu bukan lagi hak saya  .

pernah dulu hampir saja saya hilang harga sebuah nyawa akibat kecewa yg amat teruk kerana hajat saya dihalang keluarga , namun saya kena terima yg semua orang tua saya mau kan adalah yg terbaik buat anaknya iaitu saya . . .

pernah saya lari dari kenyataan bahawa darah muda ini memang hebat ! memang menarik ! memang  indah  ! saya tinggalkan keluarga saya , namun akhirnya saya kena yakin selagi saya belum bersuami , syurga itu dibawah tapak kaki seorang ibu dan yg pastinya saya memang sayang mama saya cuma jiwa remaja saya yang sikit nakal dan keras lantas semua nya hanya pengelaman kecil buat saya . . .

awak . .
kisah saya milik saya . kisah saya cerita tentang saya . kisah saya adalah bisikan naluri saya yg saya lakarkan di blog kesayangan saya ini . dan kisah saya mungkin adalah awak yg diluar sana . . . aah . .Allah saja yg mengetahuinya kan .

kadang-kadang saya nak lari dari semua kisah-kisah ini , tapi akhirnya saya terfikir , untuk apa saya lari jika ini hanya dugaan-dugaan kecil buat saya yg bergelar Lyenda Nur izzati . . . . .

dan perjalanan  ini masih jauh . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx