Skip to main content

LELAKI DAN SENYUMAN

ASsalammualaikum awak . . . .

lepas makan jari jemari ini gatal pulak nak menaip , sementara menanti tugasan datang menjengah lagi . kali ni saya nak bincangkan LELAKI dan SENYUMAN ! bolehkan abang ? ceh . . .


seharian hidup saya sebenarnya dikelilingi oleh lelaki . . kira-kira 15 orang lelaki ada dikeliling saya  . namun saya tidak pernah merasa hot sebab mereka hanyalah kanak-kanak lelaki so sila abaikan 'keadaan keliling ' saya tu ok . mereka masih budak dan tak tau menilai kehadiran saya selain hanya sebagai 'teacher' mereka . . .  hehe



ok fine ! awak lelaki ? suka senyum ? bohong ! . .  hampir 80 peratus lelaki sangat payah nak senyum terutama untuk  ibunya , kakaknya ,adik perempuannya , mahupun saudara mara lelakinya . . mereka lebih cenderung tersenyum pada anak perempuan pakcik sebelah rumahnya , kawan perempuan dipejabatnya yang cun ,  casher kat 7E dan kepada handphonenya ketika chatting ! betul ke bohong ?





apa yang selalu kita lihat *kita* tu maknanya orang perempuanlah kan . . lelaki ni lebih gemar bermuka ketat dan hanya melihat dengan renungan mata ala-ala Salman khan  sahaja . haha paling romantik pun dia hanya menjeling je bila di seru namanya seakan-akan jelingan maut  . . tapi ada ketikanya jangankan menjeling nak pandang pun dia tak mampu dah . .  lebih-lebih lagi masa tu mood dia down ! lahai . . . sabo je la . .

dan katanya lelaki paling sweet akan tersenyum  apabila dia dah dapat apa yg dia nak ,then benda tu tiap-tiap hari ada depan matanya  . .contoh ???   . . .isteri baru ke. . kereta baru ke . . cewah ~



feel melting when you smile . . .hmmm patutlah lelaki susah nak senyum rupanya bila dia senyum . .ramai perempuan cair . . . ok saya yakin tiap yang berlaku tu ada hikmahnya . . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx