RELATIONSHIP DAN RISIKO

Assalamualaikum . . .
bila lepak kat facebook harini , banyak benda yang menyentuh naluri perempuan saya . entah kat mana silapnya makin hari jiwa jadi makin kacau . banyak benda jadi keliru . saya akur ini semua bakal terjadi apabila saya dan dia bersama .

hampir terkejut rupanya orang yg dianggap teman seiringan rupanya orang yg dekat dengan kita ! itulah kenyataannya ,atas pengakuan dia ,akhirnya dia mengaku yg selamani dia memang kenal saya sebelum saya menjadi kawan baik dia lagi . tapi kenapa bila dah hampir setahun baru dia nak beritahu ? kenapa nak berahsia selama satu tahun ? mungkin dia ada tujuan nya tersendiri , maka saya kena katakan itu . . . .terima kasih awak ~

bila dah dimiliki baru nak mengaku?? ye . . .yang sebenarnya saya sayang awak ?? untuk apakah ? kenapa selama bertahun saya disitu ,mereka hanya membatu ? untuk apakah ? memang perlu jika saya ini hari-hari kena bertanya  ?? wei. . .  ko sayang aku tak ? ko cinta aku tak ?? memang kena macam tu ke ? untuk apakah ?? aaah . . . pengecut !! dan sejujurnya saya rimas ketika ditanya ! bukan sombong ,bukan berlagak ! tapi dikhuatiri penjelasan bakal menjadi kesakitan pada hati ! dan harini sejujurnya saya akui . . .relation tu terjadi adalah selepas :

someone : saya dah benci kat girl sekarang ni . ..
me : saya dah susah nak percaya kata-kata lelaki dah sekarang ni . .
someone : so ?
me : biarkn je mcm ni . . . letih dh mikirknnya
someone : ohh
me :  hee . . . skrg ni musim cri rezki bnyk2 . .
letih cri duit berbaloi sikit kot dri letih melayan cinta yg tk sampai ni ~
someone : ohh
me :  alaaaa. . jgn la asik ohh je . . . mcm perli sy jek
someone : jum wat relationship . . 
me : *demam * hahaha

sebenarnya tak tau nak cakap apa . . .macam mimpi tapi untuk selamat kan keadaan yg makin meruncing dan hati yang tak tentu hala , kami akhirnya terima keadaan yg kami dah buat relationship di muka buku itu , ok . . .lelain serah pada takdir  . .  apa yg saya nak . . 'someone' tu tak pening kepala lagi lepas ni dan akan sentiasa ingat pada keputusan yg dia dah buat ni  DAN bila saya persoalkan sikap saya dengan teman-teman siber dengan yakin dia katakan  : sy bkn shari knal awk . . Jdi tuk pe sy nk jdi mcm uh plak

ok fine Allah Maha Mengetahui dan Maha Melihat  dan kita hanya mampu merancang ,Allah yg menentukan , so saya pasrah dan pada saya untuk tahap ini  , boleh saya katakan yang someone tu 'penyelamat' keadaan saya yang kian meruncing dan ye . . . kami dah kenal lama . . seyes *walau hanya dimuka buku *



Comments

Anonymous said…
smoga bhagia,,wa tmpg gembira