Skip to main content

RELATIONSHIP DAN RISIKO

Assalamualaikum . . .
bila lepak kat facebook harini , banyak benda yang menyentuh naluri perempuan saya . entah kat mana silapnya makin hari jiwa jadi makin kacau . banyak benda jadi keliru . saya akur ini semua bakal terjadi apabila saya dan dia bersama .

hampir terkejut rupanya orang yg dianggap teman seiringan rupanya orang yg dekat dengan kita ! itulah kenyataannya ,atas pengakuan dia ,akhirnya dia mengaku yg selamani dia memang kenal saya sebelum saya menjadi kawan baik dia lagi . tapi kenapa bila dah hampir setahun baru dia nak beritahu ? kenapa nak berahsia selama satu tahun ? mungkin dia ada tujuan nya tersendiri , maka saya kena katakan itu . . . .terima kasih awak ~

bila dah dimiliki baru nak mengaku?? ye . . .yang sebenarnya saya sayang awak ?? untuk apakah ? kenapa selama bertahun saya disitu ,mereka hanya membatu ? untuk apakah ? memang perlu jika saya ini hari-hari kena bertanya  ?? wei. . .  ko sayang aku tak ? ko cinta aku tak ?? memang kena macam tu ke ? untuk apakah ?? aaah . . . pengecut !! dan sejujurnya saya rimas ketika ditanya ! bukan sombong ,bukan berlagak ! tapi dikhuatiri penjelasan bakal menjadi kesakitan pada hati ! dan harini sejujurnya saya akui . . .relation tu terjadi adalah selepas :

someone : saya dah benci kat girl sekarang ni . ..
me : saya dah susah nak percaya kata-kata lelaki dah sekarang ni . .
someone : so ?
me : biarkn je mcm ni . . . letih dh mikirknnya
someone : ohh
me :  hee . . . skrg ni musim cri rezki bnyk2 . .
letih cri duit berbaloi sikit kot dri letih melayan cinta yg tk sampai ni ~
someone : ohh
me :  alaaaa. . jgn la asik ohh je . . . mcm perli sy jek
someone : jum wat relationship . . 
me : *demam * hahaha

sebenarnya tak tau nak cakap apa . . .macam mimpi tapi untuk selamat kan keadaan yg makin meruncing dan hati yang tak tentu hala , kami akhirnya terima keadaan yg kami dah buat relationship di muka buku itu , ok . . .lelain serah pada takdir  . .  apa yg saya nak . . 'someone' tu tak pening kepala lagi lepas ni dan akan sentiasa ingat pada keputusan yg dia dah buat ni  DAN bila saya persoalkan sikap saya dengan teman-teman siber dengan yakin dia katakan  : sy bkn shari knal awk . . Jdi tuk pe sy nk jdi mcm uh plak

ok fine Allah Maha Mengetahui dan Maha Melihat  dan kita hanya mampu merancang ,Allah yg menentukan , so saya pasrah dan pada saya untuk tahap ini  , boleh saya katakan yang someone tu 'penyelamat' keadaan saya yang kian meruncing dan ye . . . kami dah kenal lama . . seyes *walau hanya dimuka buku *



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx