Skip to main content

14.2.2014

Assalammualaikum . . .

salam malam jumaat   . .  bila malam jumaat je ,mata ni macam lambat pulak nak mengantuknya . malam ni macam biasa bila mata segar bugar , jalan untuk cepat kan rasa mengantuk datang ialah layan muka buku . . .

banyak pekara yang berlaku di muka buku saya sejak akhir-akhir ini . kadang-kadang saya macam takut bila nak online ! rasa tak selesa untuk show online pun ada jugak ! entahlah  . .zaman sekarang orang dah dipengaruhi oleh macam-macam perasaan . apa taknya kalau dah tiap masa facebook akan tanya  :

what's on your mind ?

kemudian pastinya akan keluarlah berbagai status yg hot and cool di muka buku itu , tak cukup di wall, di ruang komen , di inbox pun ada jugak ! emm .. .

harini 14.2.2014 ~ ramai remaja dimuka buku itu sudah sedar bahawa  tiada sambutan valentine day untuk  mereka kerana mereka adalah muslim ! yes betul tu ! tapi hari ini saya nak ucap kan something untuk someone : 

selamat hari lahir sayang .. . moga awak sihat sejahtera selalu , diberi rezki yg halal lgi barokah , menjadi insan yg lebih tabah dlm menjalani liku2 kehidupn ini dan moga cpt dapat 'isteri'  ..aaminn . . .

23.gif

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx