AKHIR ZAMAN

Assalammualaikum . .

umat Islam kat Malaysia ni makin pelik saya tenguk . banyak benda ajaib yg tak berapa nak ajaib dibuat sekarang .kalau diikutkan pada apa yang  dituntut oleh  agama ,aL-Quran merupakan kitab suci yg wajib dipelajari tajuwidnya ,kemudian sunat dibaca setiap masa kerana Al-Quran merupakan imam bagi semua umat Islam . dan Ia mengandungi pelbagai panduan untuk manusia dalam kehidupan seharian ini .

~ Al-Quran Panduan Ummah ~

namun apa yg dikesali ,ramai masyarakat kita zaman sekarang ni , telah menjadikan Al-Quran sebagai bahan untuk bersumpah akur janji ,kononnya sebagai bukti bahawa kenyataan yg mereka beri itu betul , bukan bohong ! what the ?!! dan didapati yg buat pengakuan  itu bukannya  kanak-kanak pra -sekolah , tapi orang yg sudah tua bangka ! orang yang kalau dipanggil untuk belajar semula ke sekolah ,sekolah pun akan  bersuara  :

 SORRY !! YOU ARE EXPIRED !!!!  aaah failed . . .

wahai insan . .kenapalah nak ikut jalan susah ,kalau jalan mudah  sedia ada . . . apakah jalan mudahnya ?? tak lain tak bukan . . silalah biasakan diri awak bercakap jujur ! makanya sepanjang usia awak orang sekeliling akan yakin bahawa  kata-kata awak itu benar dan tidak bohong dan tiada siapa akan sangsikannya lagi termasuklah musuh - musuh awak .

oklah . . . cakap banyak pun tak guna , sebagai umat Islam buatlah yg terbaik untuk agama awak ni dan buat lah yg terbaik juga untuk diri awak dan masyarakat sekeliling awak. . tak rugi pun kan . . .


Download Quran Wallpapers wallpaper, 'Quran Wallpaper 2012'.


MAHA SUCI ALLAH . . Tuhan yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang . . .

Comments

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

DOA AKU NONSTOP

QUTE GAMES