CERITA AWEK TEPI TASIK

ehem . . .kelas batal ! heee tu tanda ada waktu untuk saya lepak blog ! yes !yes ! menipu sangat kata nak rehat kan minda kalau dalam kepala otak tu dah asik ingat nak meroyan je hari-hari heee ~

nak meluahkn isi hati boleh tak ekk ? alahai padahal memang tiap kali buat post dah memangnya isihati pun dah terluah ,lagi mau tanya ... apa daaa . ..

ok fine ! tahukah anda apa akan terjadi bila kita di beri pasangan yang kuat cemburu ?!

semalam saya telah  di datangi oleh seorang teman baik saya .
 AwekHot| Awek MelayuBoleh|Awek Melayu|Awek Melayu Sexy| Awek Tudung ...
wajah diatas ni sama tapi tak serupa ok . . . ( sekadar hiasan )
sejak dibangku sekolah lagi dia memang rapat dengan saya , kalau cerita peribadi dia ,saya lah orang petama dia cari untuk dikongsikan ! sebab katanya dia percaya kan saya 100% , adik kandung saya pun tak percaya kat saya sesangat tau ...sedih seyh ~

alkisahnya dia memang dah ada kekasih hati ,malang baginya kekasih hati nya itu seorang yg kuat cemburu ! kalau memang cemburu tandanya sayang pun ,janganlah over brother! merana luar dalam awek lu ! eh!! kaso pulak bahasanya ni , maafkan saya   . . lahai . .

kata kawan saya  ,jika di muka buku dia dah tak boleh nak berbalas komen dengan lelaki lain dah ,bila masuk je satu komen dari teman lelaki dari senarai  fbnya  ,pasti boyfriend dia akan masuk jugak berkomen ! dengan ayat daring gitu ,ohnya ... macam lah dia dah sah jadi suami member saya tukan nak control semua !

bila boyfirend dia call, sedangkan member saya tu sedang buat kerja lain yang menyukarkan  dia untuk menjawap panggilan ( seperti sedang menumis masakan ,sedang solat, sedang mandi ,sedang ukk ukk) pastinya boyfriend dia akan marah katanya kenapa tak angkat panggilan?! huh ! zalim kan !

kalau berjalan keluar rumah pun satu masalah , member saya tu langsung tak boleh nak enjoy dengan kawan-kawan kerja (kawan  perempuan je pun  ) pasti tiap 10 minit boyfriend dia akan call ! mak aii . .kebebalan apakah manusia kayak gitu ??

saya pernah ter' bersuara' kat member saya tu . . kalau dah macam tu nape kau nak tunggu dia lagi beb ??  lelaki bukan dia sorang kat Malaysia ni pun ! *jarum baik punya ni haha* dan awak nak tahu apa kata member saya ?

aku masih boleh bersabar lagi beb , selagi sayang aku masih kuat untuknya , tunggulah kalau rasa sayang aku tu dah hilang nanti ,insya Allah aku cari lain dan tinggalkan je dia ! 

hahahambooii !!  woi !! woi!! memang meletop ayat dia kan.. maksudnya dia pun dah tak tahan le tu tapi dia masih boleh bersabar lagi sebab sayang..terbaekk lah beb ! saya melompat gembira bila dia ada cita-cita macam tu . kenapa?? kenapa awak tanya ???

jawapannya mudah je :

 cinta bukan untuk di siksa tapi kehadiran cinta untuk bahagia . .
bukan je bahagia didunia tetapi diakhirat jua . so simple kan ?

last sembang dia boleh pulak tanya saya (member saya tulah )

member saya : babe . .how about you ?

saya   : what?

member saya : ko kuat cemburu tak ?

saya : mana ada ! apa maksud ko?

member saya : ko suka cemburu kat couple ko tak ?

saya : hahahahaha *gelak hentak-hentak kaki *
apalah ko ni beb, ofkos la aku kuat cemburu sebab aku takde couple yg caring macam boyfriend ko yg sayang gilar kat ko sampai over-over  tu hah ! aku ni hanya menumpang kasih orang je beb ,aku tau gaya mana aku nak letak tahap cemburu aku ni ,kang cemburu tak bertempat bikin malu pada diri aku sendiri je wei... so . .. . . ko paham-paham je la ok  heeee ~

member saya : @#$%^&* pulak dahhh . . tak paham aku la wei ko ni  huh !!

saya nak dia hentikan topik tu .
saya ajak dia lepak tasik sambil makan bege mcD . .
dia kata saya  memang pandai ambik hati nya . . .
 
member saya : ko ..layan aku macam aku  ni takde masalah je kan ??
hehehe , sebab tu aku sayang ko beb ....

saya : hanya kenyit mata je kat dia sambil senyum tak nampak gigi . . .  

tapi dalam hati saya   : aku akan sayang pada tiap insan yang selalu menderita dalam jiwanya kerana aku tau sakitnya hati jika diinaya oleh insan yg disayang . . . aku pun sayang ko beb . . . .  ^_^

rockers girl memang suka lepak kat tasik ke  ? ye tepi tasik ialah lokasi  paling tenang buat saya masa ni . .  ilham banyak masuk bhai heeee


Kotak hati: Kenapa aku ke Tasik?


Comments