Skip to main content

DATO OH DATO

hai . . .

diMalaysia ni kalau sebut nama dato' , rata -rata orang akan terfikir ,
wow orang kaya  . .
sesuai di buat calon menantu ni . .  .
jadi bini nombor dua dia  ke , nombor tiga pun ok gak ni .  .
mesti bisnes juta-juta . . .
tak perlu kerja keras ,sebab orang bawah dah ramai . .

tetapi  . . di facebook saya tu ,ada seorang dato yang sungguh rajin berusaha ,isteri dia cuma satu  ,comel pulak tu , dia muda lagi dan sekarang dia sedang sibuk menguruskan bisnes insurannya . .

tempuhari beliau ada send massage ke inbox fb saya , katanya tolong carikan orang yg berhajat untuk membeli insuran . banyak kemudahan jika membeli insuran dengannya . malangnya saya sebenarnya sudah pun ada insuran . dan 'bf' saya tak bagi jumpa or buat bisnes dgn suami orang ,katanya nanti timbulkan fitnah . . hahaha maka nya saya hanya mendiamkan diri je . tapi  jika anda ingin mengetahui dgn lebih lanjut tentang imbuhan insuran dato ini , ,sila pm Dato Syukur Ridzuan , dan jangan lupa ,mulakan dgn panggilan ' Assalammualaikum Dato' ye hehehe

bawahni antara iklan utk bisnes insuran yg beliau post di fb ni :


Sapa2 xde insuran lagi, habaq mai kat cek naa huhu.. medical card 100% claim bill segala kos rawatan,bilik dihospital swasta.. saving pun adaa ^____^ baik ada insuran skang.. kite x tawu apa yg berlaku dimasa2 akn dtg.. cek da penah claim eksiden moto zaman kolej dulu.. tp dulu ada 10% cas.. skang xde cas2.. 100% rawatan ditanggung beres.... MINAT??? pm la dia sekarang !

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx