Skip to main content

HINDUSTAN

Hi awak . .
bertahun saya tak layan filem hindustan ,entah tetibe malam ni terlayan pulak nya ,
itu pun sebab teman kan mama . padahal mata dah kelat semacam je ni heee . .  .

tajuk filem malam ni FIDA !



Filem hindustan keluaran tahun 2004 !

bila menuntun ,saya mula tertanya-tanya ,kenapa orang suka tengok filem hindustan ,
apakah sebab pelakonnnya yang cantik-cantik dan handsome-handsome ?
atau jalan ceritanya yang menarik  ?
atau aksinya yg hebat-hebat atau pelakonnya yg ramai ?
atau jugak kerana lagu-lagunya yg menghiburkan . .. ??
HANYA peminatnya  yg tahu  . .


saya sebenarnya memang tak berapa minat filem hindustan ni ,
tapi bila dah tenguk dari awal ,takkan mungkin saya tinggalkan...

awak . . percayakah awak ramai orang lelaki malaysia ni suka menuntun hindustan ? ye ..saya baru tahu  baru-baru ni jek ,sebelom ni saya ingat hanya orang perempuan je yg layan cerita-cerita yg gitu ..hinggakan kadang kala katanya mereka sanggup menitiskan si air matanya jugak !! adeh . . feeling sungguh kan ?! takpe la ,kalau sudah tu  pilihan dia , dari dia tenguk filem yg bukan-bukan tu , buat menambahkan lagi dosa je kan hahaha baik dia tenguk filem hindustan ini .. dan antara adengan dlm filem hindustan yg kerap kita kesan :

menyanyi di lereng bukit
gaduh
keretapi
bunuh diri
romantik nya cinta
air mata seorang ibu
perempuan cantik
lelaki kacak !!

yang last tu adalah penarik peminat perempuan untuk menuntun ! kalau hero tak handsome ! langsung mereka tak pandang katanya ! saya pun ada part paling sweet yg saya minat dalam filem hindustan ni  , awak nak tau apa dia ??? part laga-laga batang hidung tu lah ..lahai so sweet gitu ~ hahaha maklumlah kan hidung diaorang tu kan mancung-mancung ..dan artis paling saya minat ialah :

Rani mukherjee . . .

 
cuba tenguk wajah dia betul-betul,
kata mama , dia ada iras wajah saya  . . . eh !
lahai ...macam betul , macam ada betul ,entahlah . . .
heheheh nahe3x

dan heronya pastinya  . . abang Salman khan laaa. . .

Salman Khan Latest Wallpapers 2011
saya minat dia bukan sebab mama cakap wajah kami sama eah ,
tapi sebab saya memang minat gila tengok mata dia yg redup tu
dan bentuk badan dia tu !! peh !!!
kalau dia depan mata ni , hari-hari mintak dukung heheheh

oklah awak . . .  apa pun harap satu masa nanti Malaywood akan setaraf Bollywood dan hollywood sebab negara kita sebenarnya ada ramai pengarah yg berbakat,pelakon yg hebat ,cuma mereka tidak diberi peluang untuk filem2 yg lebih mencabar tu . .. sekian ~

*lambatnya nak habis !!!!




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx