Skip to main content

KATA JEM,UPENYA JUM *haha*

ASsalammualaikum . .

pepagi buta ni  angin bertiup kuat pulak kat luar rumah tu ! gedebak kedebuk bidai dianjung rumah saya ditiup angin ,sesekali kedengaran pula suara desiran angin bertiup lembut . . lahai menyeramkan pun ada jugak ni . mata ni pulak time-time macam ni susah pulak dia nak pejamnya . entah kenapa ye , adakah sebab terlalu banyak fikir atau sebab takda fikiran . . ahh saya pun tak pasti !

apa yang jelas ,waktu ni jam 1.54 am . . mata saya masih segar bugar macam pukul 1.54 petang pulak ! ohnya esok ada tugas yang menanti la oii ~

serious saya katakan . .kalau awak nak tahu la kan  . . .  otak saya 'jem' langsung takda idea nak fikir apa-apa malam/pagi ni ! tapi jari tetap nak menaip ayat so, layankan aja laaa . . .

blogger ! yes  hobi sambilan saya sahaja ,namun ianya dapat membawa saya jauh dari kehidupan saya yg sebenar  . saya jumpa bermacam orang diluar sana ! blogger kecil-kecilan, blogger besar-besaran , dan blogger comel-comelan . .ye semua saya dah jumpa . . harap jangan ada yang terasa pulak !! huhhu

tapi !! ahha  dari idae kreatif diaorang lah saya dapat pelbagai info tentang kehidupan ni ! serious  !! banyak yang menarik diluar sana ! blogger yg ciput je macam saya ni hanya sebagai penggalak bagi blogger-blogger besar untuk terus meningkat maju dan berterusan suksess !! yeah!! blogger adalah insan yang berani meluahkan apa yg dia rasa betul ! tanpa undang-undang yg mana orang lain tak boleh nak edit entri dia ! hanya dia je yg boleh mengeditkannya ! yes ! yes ! ayat ni saya dapat dari abang besar dalam arena blogger semalaya ni iaitu abang Ben Ashaari , waktu tu saya ada komen dipost dia dengan ayat :

'saya hanyalah bloggger syok sendiri ' . . dan hasilnya abang Ben membalas dgn komen gaya tu la !
ahha amekkaw ~ syok sendiri la sangat  kan . . . hahaha

*tapi ayat tu saya ada sikit tokok tambah untuk menyedapkan pembacaannya kehkehkeh sorry ye bang,part tambah-tambah ni memang kerja saya  . .

eh !! tadi sedap noh kata takde idea ,ni dah kalah ucapan Menteri Besar ni haha...ada ku kesah pulak? *ayat biadap zaman sekarang * budak kecil umur 4 tahun pun dah tau guna ayat tu pada saya ! huhhu kecewa sesangat ~ tapi nak sedapkan hati , pastinya saya akan cakap . . mestilah ada yang kena dikesahkan ,kalau tak kesah nanti muka tak nampak secantik Nora Danish . .  aaaaa. . .  tersengih-sengih dia nak kenakan saya lagi ~

oklah . .nama Ben Ashaari dah naik , nama Nora Danish pun dah naik ,makanya layak lah saya pergi kealam impian saya dulu , kalau panjang umur ,esok boleh naikkan nama orang lain pulak . . .haaa jaga-jaga siapa yang kena ! hehehe assalammualaikum . .  .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx